Fotó: Vágvölgyi Bálint

Csúnyán átverte a szombathelyi fidesz Gregersen-Labossa György lelkészt

ugytudjuk.hu
2019. május 18. szombat, 18:45
Az Éljen Szombathely Egyesület közleményben adott hangot megdöbbenésének.

A helyi fidesz ma megjelent lapjában, a Szombathelyi Hírlapban arról írnak, hogy az ellenzék Gregersen-Labossa György lelkészt kirúgta az oktatási bizottságból. A közlemény szerint a lelkész úr a sajtóból értesült a hírről és nem volt túl boldog.

 

A valóság ezzel ellentétben az, hogy a lelkész urat igazából nem az új többség, hanem maga a Fidesz-KDNP frakciója távolította el és helyette Dr. Takácsné Dr. Tenki Mária lányát, Dr. Takács Esztert ültette be a bizottságba.

 

Egyébként nem ez az első eset, mikor a lap hazugságot ír vagy másokat lejárat. Nem is olyan rég mondta ki a bíróság, hogy a polgármester sajtósának felesége gondozásában megjelenő Szombathelyi Hírlap személyiségi jogot sértett, amiért büntetést is szabtak ki rájuk, a múltkor pedig a kispályás labdarúgóbajnoksággal kapcsolatban jelent meg egy cikk, amely a valósággal még csak köszönőviszonyban sem volt.

 

Mutatjuk az Éljen Szombathely Egyesület közleményét, melyet Facebook-oldalukon tettek közzé:

 

"A Fidesz KDNP csúnyán átverte Gregersen-Labossa György lelkész urat!

 

Az Éljen Szombathely! frakció megdöbbenéssel olvasta a Fidesz KDNP gyűlöletkeltő szennylapjában, a Szombathelyi Hírlapban, hogy Gregersen-Labossa György lelkész úr arról beszél, hogy őt a baloldal kirúgta az önkormányzat oktatási bizottságából. Lelkész úr nehezményezi továbbá, hogy a sajtóból értesült a döntésről.

 

Tisztelt lelkész úr! Önt a Fidesz KDNP frakció távolította el a bizottságból. A közgyűlési döntés értelmében az oktatási bizottságba a Fidesz KDNP az eddigi kettő helyett egy főt delegálhat. A kereszténydemokrata frakció úgy döntött, hogy nem ön, hanem Dr. Takácsné Dr. Tenki Mária lánya, Dr. Takács Eszter lesz a bizottság tagja. Azzal indokolták a döntésüket, hogy ön nem vesz részt a bizottság munkájában, alig jár bizottsági ülésekre. Arról, hogy önnel ezt a döntését nem egyeztette a kereszténydemokrata frakció, arról mi nem tehetünk. Sajnáljuk, hogy ilyen tisztességtelenül viselkedtek önnel szemben a Fidesz KDNP vezetői.

 

Végezetül hadd jegyezzük meg, hogy mi is rendkívül meglepődtünk a jobboldal döntésén. Mi úgy számoltunk, hogy nem az egyébként ügyvédként számos önkormányzati megbízással rendelkező képviselőasszony gyermeke, hanem ön marad a bizottság tagja. A döntést a Fidesz KDNP hozta, rajtuk kérje számon.

 

Éljen Szombathely! frakció"

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás