A győri polgármester úgy nyilatkozott mai videójában, hogy tilos lesz a tűzijáték, mi viszont úgy tudjuk, hogy ez nem így van

Papp László Tamás 2020-12-17 19:16:00
Korábbi cikkünkből kiderül: nem minden típusú tűzijátékra érvényes a jogszabály. De azért csak nézze meg Dézsi Csaba András COVID-híradóját!

Ezek voltak a mai COVID-híradóban, a legérdekesebbeket csokorba szedtük:

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

 

    • A belvárosi korlátozott várakozási övezetekben ünnepnapokon - december 24, 25, 26 és január 1 - a hétvégi parkolási rend lesz érvényben, vagyis délelőtt 9-től délután 13-ig lehet ingyenesen parkolni.
    • Kormányrendelet született arról, hogy tilos idén december 28-tól január 1-ig tűzijátékot árusítani és felhasználni. (Mai cikkünk árnyalja a polgármester úr állítását, így feltétlenül elolvasásra ajánljuk.)
    •  

Mégis lehet tűzijátékozni szilveszterkor

Mint ahogy arról beszámoltunk, ma, azaz december 17-én jelent meg az alábbi kormányrendelet a Magyar Közlönyben, miszerint idén korlátozzák a pirotechnikai termékek (magyarul tűzijátékok) forgalmazását és felhasználását. Akár 150 ezer forint is lehet a bírság annak, aki kicsit durrogtatna.

  • A belvárosi korlátozott várakozási övezetekben az ünnepnapokon december 24.,25.,26. és 2021. január 1-én a hétvégi parkolási rend lesz érvényes, vagyis délelőtt 9 órától délután 13 óráig állhat meg ingyenesen, aki nem rendelkezik az övezetre érvényes parkoló bérlettel.
  • A Dr. Petz Lajos parkolóház a nap 24 órájában díjmentes, míg a Jókai, a Révai, az Árpád és a Vásárcsarnok parkolóház, illetve a Dunakapu téri mélygarázs ingyenes 19 órától másnap reggel 7 óráig. A városrendészek jogosultak a parkolóházakban történő ellenőrzésekre.
  • A Győr-Szol Zrt. több évtizedes gyakorlat szerint végzi a távhőszolgáltatást, a fűtés hőközponti szabályozásának megváltoztatását a fogyasztó megbízottja írásban kezdeményezheti.
  • A Győr-Szol Zrt. legkésőbb a jövő hét elejéig befejezi a Táncsics Mihály utcai társasházak mögötti lombgyűjtést.
  • A Szél utcai szennyvíz-átemelőnél tapasztalt szaghatás okát már vizsgálják a Pannon-Víz szakemberei.
  • Az ideiglenes parkolóbérletek érvényességi ideje automatikusan meghosszabbodik az ingyenes parkolásra vonatkozó kormányrendelet visszavonásáig.
  • Prédl Antal, az Útkezelő Szervezet intézményvezetője is válaszolt a kérdésekre. Megtudhattuk például: Sashegy alapvetően erdőövezet, ahol az önkormányzatnak nem feladata a közvilágítás, illetve az útkarbantartás. Ennek dacára a forgalmas részeken végeznek ilyen munkálatokat. A Győr-Szol Zrt. ígéretet tett, hogy az Eörsi Péter és a Csokonai utca környékén, a 25. házsornál lévő utakon található kátyúkat murvával feltöltik, amíg a végleges javításhoz forrást nem találnak. A Lajta utca 23 melletti járdaszakaszt, pedig ahol a felújítás után repedések mutatkoztak, a kivitelező garanciálisan javítja majd. Elmondta továbbá: a belvárosi parkolási zónákat a KRESZ alapján a bevezető útszakaszoknál táblázzák ki. A Baross-hídon a helyhiány miatt a járdán nem oldható meg a biciklis közlekedés.
  • A Győri Balett Kipkopp Karácsony című 18-i előadásának felvétele december 24-26 között a jegy.hu oldalról elérhető lesz. A Győr Plusz Televízió szilveszteri műsorán a Csoportterápia című zenés komédia, valamint az Aréna című Musical lesz látható – közölte Virág-Adorján Andrea polgármesteri főbiztos.

Szólj hozzá!

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.