Fotó: Lakatos Péter / MTI

Budapesti hajós tragédia: Őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

BZ
2019. május 30. csütörtök, 21:54
Gyanúsítottként hallgatták ki.

A szerda esti hajószerencsétlenség körülményei tisztázása érdekében ahogy arról napközben már beszámoltunk, hajózási nautikai szakértő bevonásával nyomoz a BRFK.

 

A nyomozók helyszíni szemlét tartottak, tárgyi eszközöket foglaltak le.

 

A nyomozás során olyan személyi és tárgyi bizonyítékok kerültek elő, ami alapján felmerült a személyre szóló megalapozott gyanú, ezért a szállodahajó ukrán kapitányát tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A 64 éves C. Yuriy odesszai lakost kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

 

Az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred AM-31 Dunaújváros hajója részt vesz a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó állapotának vizsgálatában a Margit híd alatt 2019. május 30-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltűntek. MTI/Kovács TamásAz MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred AM-31 Dunaújváros hajója részt vesz a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó állapotának vizsgálatában a Margit híd alatt - Fotó: Kovács Tamás / MTI

 

A kutatásban közreműködők a 9-11 km/h sebességgel áramló vízben és Duna teljes Lánchíd alatti magyar partszakaszain továbbra is mindent megtesznek az eltűntként kezelt 21 személy felkutatása érdekében.

 

Akár egy hét is eltelhet, mire ki tudják emelni a Dunába süllyedt sétahajó roncsait

Jelenleg a Duna vízszintje két méterrel magasabb annál a megengedett mértéknél, amiben még dolgozhatnak a szakemberek.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás