Katona a keresőpontonon a hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó roncsainak felkutatásán, a Margit hídnál 2019. május 30-án. fotó: Kovács Tamás / MTI

VIDEÓ - Bemutatták az első szonárképeket a szerdán elsüllyedt Hableány roncsairól

ugytudjuk.hu
2019. május 31. péntek, 15:03
Kivehető a hajó helyzete a Duna alján.

Az ATV Start című műsorban bemutatták a szerdán a Dunában elsüllyedt Hableány hajóról készült szonárképeket. A képen kivehető, hogy a roncs milyen helyzetben van a folyó alján.

 

Kiderült, hogy a hajó az oldalára borult, a legmagasabb pontja 2 méterrel, a legmélyebb pontja pedig 7,5 méterre van a víz alatt. A képet Balázs László, a vízi mentőszolgálat vezetője készítette.

 

Folyamatosan emelkedik a vízszint, ami nehezíti a dunai mentést

Az ATV Start vendégei Siklós Gabriella szóvivő, Országos Vízügyi Főigazgatóság és L. Dézsi Zoltán, a Heti Napló riportere. IRATKOZZON FEL CSATORNÁNKRA: https://goo.gl/uo2kim LÁTOGASSON EL OLDALUNKRA: http://www.atv.hu FACEBOOK: https://www.facebook.com/atv.hu INSTAGRAM: https://www.instagram.com/atv.hu

 

Szerda este nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely másodpercek alatt elmerült. Hét embert a környező hajókon utazók mentettek ki, hét embernek a holttestét találták meg, mindannyian dél-koreai állampolgárok voltak. A hajóbalesetben 21 ember eltűnt.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás