Újabb idegenbeli Haladás-döntetlen

Vágvölgyi Bálint
2019. szeptember 18. szerda, 17:53
Ezúttal a Békéscsabával ikszeltek a zöld-fehérek.

A Merkantil Bank Liga 9. fordulójában a Szombathelyi Haladás Békéscsabán vendégszerepelt szerdán délután. A Haladás hivatalos honlapjának tudósítása szerint, a meccs első negyed órájában a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok. A 16. percben Holdampf 18 méterről lőtt kapufát. Megélénkült a meccs, ezután nem sokkal Németh Márió bal oldali szöglete a bal kapufáról vágódott ki. A 24. percben Faragó lépett ki Németh Milán és Bosnjak között, utóbbi csak a tizenhatoson belül érte utol, ahol buktatta. A büntetőt Hursán értékesítette (1-0). A 33. percben Kiss Bence 17 méteres lövését védte bravúrral Rybánsky. Két perc múlva Gyurján Hursán lövésénél védett nagyot. A 42. percben egy jobb oldali Habovda-Kiss Bence-Szalay kombináció végén Szalay lőtt gólt (1-1).

 

A  második félidő elején Gyurjánt kellett ápolni egy bátor kivetődés után, szerencsére a Hali kapusa ám folytatni tudta a játékot. Az 57. percben Németh Márió előreívelt labdáját Gaál fejelte mellé az az ötösről. A 80. percben ismét megszerezte a vezetést a hazai csapat, Pantovic 11 méterről lőtt a léc alá (2-1). Egy perc múlva egyenlítettek a vendégek: Gaál Bálint balról középre adott, Medgyes elé pattant a labda, aki egy védővel a nyakán két méterről a hálóba lőtte a labdát (2-2). Mindkét csapatnak volt esélye megszerezni a győztes gólt, a 86. percben a hazaiak találhattak volna be, a 93. percben viszont a vendégek. Egy lecsorgó labdával Novák egyedül tört kapura, de 11 méterről a kivetődő Rybanskyba lőtt.

 

Békéscsaba 1912 Előre - Szombathelyi Haladás 2-2 (1-1)

Békéscsaba, 300 néző

Vezette: Ducsai.

Békéscsaba 1912 Előre: Rybansky - Farkas, Máris (Gréczi, 62.), Babinyecz, Szélpál - Olasz (Pantovic, 75.), Hursán, Kovács Á., Bidzilya - Szalai, Faragó. Edző: Schindler Szabolcs.

Szombathelyi Haladás: Gyurján – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf, Kiss Bence, Németh Márió (Novák, 76.) – Eszlátyi (Medgyes, 55.), Szalay (Nyári, 71.), Gaál. Edző: Supka Attila.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás