LMP: Ismét a multinacionális vállalatok mellé állt a kormány

Bazsó Bálint 2020-10-24 10:23:00
Ungár Péter, az LMP Vas megyei képviselője szerint, bár a kormánypártok korábban azt ígérték, hogy zöld pártok lesznek - sőt, a KDNP csatlakozott is a műanyagmentes júliushoz, augusztusban - mégsem támogatják a klímacélok elérését és a közös európai agrárpolitika zöld reformját.

"Körülbelül ennyire komoly a Fidesz zöldpolitikája"

- mondta az LMP országos elnökségének titkára a szombathelyi piacon megtartott sajtótájékoztatóján. Emlékeztetett: Október 23-án pénteken az Európai Parlamentben egy nagykoalíció, amelynek része a Fidesz pártcsaládja, az Európai Néppárt is, leszavazta azt, hogy a közös európai agrárpolitikát zöld szempontokhoz kössék.

"Ezzel az agrár multinacionális vállalatok mellé állt a kormány"

- mondta az LMP politikusa. Mint ismert: az EP - pontosabban az Európai Néppárt, a Szocialisták és Demokraták Szövetsége, valamint a Renew Europe - nem fogadta el a Közös Agrárpolitika (KAP) zöld reformját. Az LMP szerint ezzel a profitérdek győzött a józan ész felett, az iparszerű nagyüzemi gazdaságok érdekei érvényesültek az egészséges élelmiszertermelés előtérbe helyezése, a vidéki élet, a családi-és kisgazdaságok, valamint a természeti értékek megőrzése helyett. 

Ungár hozzátette: a magyar miniszterelnök azt is vétózza, hogy 60 százalékra emeljük a közös európai klímcélokat. Úgy vélte: ha nem teljesítjük ezeket a célokat, akkor a klímaváltozás hatására az élelmiszerek ára is rettentően emelkedni fog.

"Az, hogy a kávé mindannyiunk számára elérhető és relatív olcsó, ez a világ például meg fog szűnni"

- érzékeltette a klímaváltozás hatását a politikus.

LMP: szigorúbb klímacélok kellenek az ökológiai katasztrófa elkerüléséhez!

Az LMP tovább fokozná a szén-dioxid-csökkentést, hogy biztosan elkerülhető legyen az ökológiai katasztrófa - mondta a párt társelnöke szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón. Schmuck Erzsébet hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP európai képviselői szégyellhetik magukat, amiért nem szavazták meg az Európai Parlament (EP) héten hozott döntését, amellyel a korábbi 40 helyett 60 százalékos kibocsátáscsökkentést írtak elő 1990 és 2030 összehasonlításában.

Ungár szerint a pénteki szavazással nyilvánvalóvá vált, hogy nem zölpolitikát folytat a magyar kormány. Egyszerűen hazudnak, amikor a környezet védelméről beszélnek, amikor bármilyen konkrét cselekedet vagy döntés kell, akkor a klímaváltozás elleni küzdelmet vétózzák, akadályozzák, ezzel szemben dolgoznak, nem pedig azért, hogy Magyarország kivegye a részét az európai klímavédelmi küzdelemből"

Az alapvető élelmiszerek kedvezményes, öt százalékos áfára vonatkozó kérdésünkre közölte:

Azért nagyon fontos, hogy csökkentsük az alapvető élelmiszerek áfáját, mert nagyon elszaladtak az árak. Mint kiderült, az LMP online és több helyszínen is gyűjti az aláírásokat, így a szombathelyi piacon is.

"Arra kérek mindenkit, aki szeretné, az írja alá az áfacsökkentésre vonatkozó petíciónkat"

- mondta.

Cikkünk az Ökopolisz Alapítvány támogatásával jelent meg

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.