Bár se pénz, se kilátás a megvalósítására, de azért csodás látványtervei vannak már a Savaria Családi fürdő és Sportuszodának

Farkas Bazsi
2019. június 4. kedd, 17:39
Ha valakinek van 5 milliárd 650 millió forintja szóljon és már épül is.

Nem egyszer foglalkoztunk már a Modern Városok Programban megígért, majd szépen elfelejtett szombathelyi Fedett Uszoda fejlesztésével. Történt ugyanis, hogy Orbán Viktor 2015 novemberében Szombathelyen járt és például a Gotthard-kastély felújítása mellett azt is megígérte, hogy támogatást ad a kormány az uszoda fejlesztésére

 

Lehet nem mindenki közlekedik naponta a két létesítmény mellett azért tisztázom, egyik beruházásból sem valósult meg SEMMI.

 

Az uszodánál pedig addig fajultak már a dolgok, hogy tervek is készültek, sőt látványrajzokon lehet megnézni, hogyan nézne ki kívülről a felturbózott uszoda. 

 

Hát így:

 


2017 januárjában a város Gazdasági és Városstratégiai Bizottsága  is tárgyalta az Uszoda további sorsát. Terjedelmes anyag készült. Többek között az is kiderült belőle, hogy:

 

  • Családi fürdőt terveznek, amiben elsősorban a 3 hónapos és 14 éves kor közötti gyerekeknek nyújtanának szórakozást. 
  • Lenne új tanmedence. 
  • A fürdőben játszóház.
  • Szaunavilág. 
  • Étterem.

 

A háttér anyagból az is kiderül, hogy a szombathelyi uszoda látogatottsága 190 ezer fő évente. 

 

De, ami a legfontosabb, hogy a megvalósításhoz 5 milliárd 650 millió forint kellene, ennyi pedig a városnak nincsen, ezért is örült neki a városvezetés, amikor Orbán Viktor miniszterelnök nagylelkű ígéretként azt mondta, küldik meg a fedezetet. 

 

A szombathelyi uszoda korábban már zárva volt közel egy évig, az úszó közönség pedig joggal gondolta, hogy megújult medencetér fogadja majd, ám nem ez történt. Első ütemben a létesítmény energetikai rendszerét újították fel, majd TAO támogatásból megépítették a vízilabdázók medencéjét, aminek az üzemeltetése végül a Vasi Vízhez került.

 

Azt, hogy mikor fog végre megtörténni az igazi és látványos beruházás, egyelőre nem tudni, ezért Ungár Péter, a Vas megyei LMP képviselője írásbeli kérdést intézett dr. Palkovics László innovációért és technológiáért felelős miniszterhez.

 

Palkovics helyett Kásler Miklós emberi erőforrásokért felelős miniszter megbízásából végül Rétvári Bence államtitkár válaszolt. Az, hogy kioktató stílusban, nem is olyan lényeges, kormányzati körökben ez már természetes.

 

Az viszont, hogy a minisztériumban azt se tudják, hogy áll az a projekt, amit évekkel ezelőtt támogatási összeggel együtt odaígértek Szombathelynek, elég különös.
 

 

"Tekintettel arra, hogy az új komplexum tervezésére és kivitelezésére irányuló közbeszerzési eljárás még nem került kiírásra, jelenleg nem prognosztizálható pontosan a fejlesztés megvalósulásának időpontja. A fejlesztés teljes forrásigénye is csak a közbeszerzési eljárást követően határozható meg." - áll a KDNP-s államtitkár válaszában.

 


Addig pedig nézegessük a látványterveket és képzeljük magunkat a családi fürdő közepébe. 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás