Bana Tibor országjárásra indul, hogy saját maga mérje fel a magyar vidéki települések helyzetét

ugytudjuk.hu 2019-11-28 10:59:00
A Jobbik egy olyan fejlesztési csomagon dolgozik, amely javítaná a vidékiek életét.

Bana Tibor, a Jobbik országgyűlési képviselője, és egyben alelnöke, hamarosan országjárásra indul, hogy felmérje a vidéken élők helyzetét - hangzott el a képviselő sajtótájékoztatóján tegnap délelőtt a szombathelyi városházán. Bana Rába Kálmánnal, a Vas megyei közgyűlés jobbikos képviselőjével arról beszélt, hogy a pártjuk a magyar vidék pártján áll, fontos számukra, hogy a kisebb települések is fejlődjenek.

Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a Jobbik konzervatív, jobboldali pártként a falvakban élők helyzetének a javítását tűzte ki célul. Hozzátette, hogy Vas megyében 216 település található, ezek közül 133-ban 500 fő alatt van a lakosok száma, ami jóval az országos átlag alatt van. Vas megye helyzete azonban nem csak emiatt kirívó, hanem azért is, mert a megyében Szombathelyen kívül csak kisvárosokkal, falvakkal találkozhatunk, ezért számukra kifejezetten fontos, hogy ne csak a megyeszékhelyen élők helyzetét javítsák. 

Október 13-a után több helyen is a lokálpatrióták kerültek előnybe

Bana éppen ezért a megyében kezdi az országjárást, célja pedig az, hogy a településeken élő polgármesterekkel és szakemberekkel karöltve felmérje a magyar vidék helyzetét. A képviselő örömmel említette, hogy az október 13-i önkormányzati választások után rengeteg településen olyan lokálpatrióták foglalhatták el a polgármesteri széket, akik számára valóban az ott élők helyzete a fontos, nem pedig a pártutasítás. Ilyen település szerinte Eger, Dunaújváros, Jászberény, vagy éppen Szombathely, de rengeteg más kisvárosban és faluban is hasonlókat tapasztal. Azt azért beismerte, hogy itt is találhatók olyan polgármesterek, akik kötődnek a pártjukhoz, de számukra is az az első, hogy megjelenítsék a településeik érdekeit.

Bana Tibor négy kérdéskört vetett fel, amelyeket mindenképp körbe akar majd járni a következő hónapokban. Az első ilyen az ingyen Wi-Fi kérdése, hiszen szerinte a 21. században mindenkinek joga van a tájékozódáshoz, az információk szabad áramlásához. Hozzátette, hogy nemrég komoly kormányzati ígéretek születtek ez ügyben, ám ezek nem mindenhol valósultak meg.

A második kérdéskör a tömegközlekedésről, és annak javításáról szólna, a harmadik pedig az egészségügyi ellátásról, hiszen a Jobbik szerint mindenki megérdemli a színvonalas ellátást, bárhol is éljen. Az utolsó kérdéskör pedig az önkormányzatiság lenne, amiről Bana elmondta, hogy sajnos úgy tapasztalja, a kormány sokat tesz ennek leépítéséért, most is több olyan javaslat fekszik a Parlament előtt, amelyek erre irányulnak.  

A Magyar Falu Program sem úgy sikerült, ahogy kellett volna

Bana a Magyar Falu Programot is megemlítette, elmondta, hogy a program a keretében igencsak korlátozottak a lehetőségek és a rendelkezésre álló források, ráadásul szerinte ezeket a pénzeket sok esetekben nem is a valós fejlesztésekre költötték el. Az országgyűlési képviselő ezt úgy ellensúlyozná, hogy konkrétan a falvak vezetőit és az ott élőket kérdezné arról, hogy mire költenék a forrásokat, legyen az útfelújítás, vagy kerékpárút-építés, esetleg olyan fejlesztések, amelyekre a magyar falvak egyáltalán nem tudtak pályázni az elmúlt évtizedben.

Bana végül megígérte, hogy az országjárás után a Jobbik egy komoly fejlesztési csomagot fog letenni az asztalra, ami a legkisebb falvakon élőktől kezdve a megyeszékhelyek lakóival bezárólag mindenkit figyelembe fog venni, és olyan intézkedési terveket foglal majd magában, amelyek mindenki helyzetét javítják majd.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.