Azzal fenyegettek egy kalauznőt, hogy bedobják a vonat alá

ugytudjuk.hu
2019. november 14. csütörtök, 11:15
Fényes nappal történt az erőszak.

Egy 36 éves és egy 32 éves férfi április elején fényes nappal megtámadott egy szolgálatot teljesítő kalauznőt Mezőzombor és Sátoraljaújhely közti vonalon.

 

A két férfi a délutáni órákban egyikük feleségével és három gyerekével együtt Mezőzomboron ittas állapotban felszálltak a Sátoraljaújhelyre tartó személyvonatra. Mivel az induló állomáson nem volt lehetséges a vonaljegyvásárlás, ezért a kalauz rákérdezett, milyen típusú jegyet szándékoznak nála megvenni, amire az egyik férfi alpári stílusban szidalmazni kezdte a jegyvizsgáló hölgyet. Az előzménye az volt, hogy a kaller még az állomáson jelezte a férfinak, hogy a tiltott helyen ne dohányozzon.

 

A két férfi jelezte, hogy kedvezményes jegyeket kérnek, amire a kalauz kérte a jogosultságra vonatkozó papírokat, amire újfent felháborodás és sértegetés lett a válasz. A jegyvizsgáló felszólította őket, hogy hagyják abba, különben kizárja őket az utazásból.

 

Eszkalálódott a helyzet, a renitens utasok ugyanis kijelentették, hogy ők bizony nem kérnek jegyet, de le sem szállnak a vonatról.

 

Helyükről felállva elindultak a mozdony és a vasúti kocsi közti előtér felé hátráló jegyvizsgáló hölgy irányába. Sőt, fenyegető és fejelő mozdulakat téve azt hangoztatták, hogy bedobják a vonat alá.

 

A megfélemlített kalauz magára zárta a kocsiajtót, közben rendőri segítséget kért. A két férfi azonban kijutott az előtérbe, a kalauznőt pedig a vagon ajtajához szorították, tovább fenyegetőzve. A nő szerencséjére épp megérkezett a vonat a bodrogkeresztúri állomásra, így le tudott menekükni a vonatról. Az állomás peronján a két férfi öklüket emelve, fejelő mozdulatokat téve továbbra is azzal fenyegették a nőt, hogy bedobják a vonat alá. Az erőszaknak az vetett véget, hogy megérkeztek a rendőrök, akiknek elismerték, hogy megpróbálták "becsicskítani" a jegyvizsgálót.

 

Az Szerencsi Járási Ügyészség vádat emelt a két férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt, a vádlottak közül a többszörös visszaeső személyi minősültségű vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást, míg vádlott-társával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

 

A MÁV szerint egyébként valamit csökkent a jegyvizsálókat ért inzultusok száma.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás