Fotó: Ugytudjuk.hu

Az osztrákok már be is fejezték az új út építését Kőszegnél

Farkas Bazsi
2019. július 27. szombat, 14:49
Jó lesz igyekezni a magyar oldalon is.

FIZETETT POLITIKAI HIRDETÉS
MEGRENDELŐ: MOMENTUM MOZGALOM

Alig egy hónapja írtunk róla, hogy lerakták a magyar oldalon annak az útnak az alapkövét, ami a kőszegi határátkelőt és az ausztriai Rőtfalvát tehermentesíti, ha elkészül. Az utat 1 milliárd 539 millió 976 ezer 875 forintért építi a magyar állam. 

 

Magyar oldalon a 87-es főutat, osztrák oldalon pedig a B61a főutat hosszabbítják meg és kötik össze egy határon átnyúló projekt keretében - írja cikkében az Ikvahír.

 

Burgenlandi oldalon a munka tavaly májusban kezdődött, és lassan be is fejeződnek, már csak az út kopórétege, a burkolatfestés, közlekedési táblák kihelyezése, valamint a környezet növényesítése hiányzik, az útszakasz novemberre lehet 100%-osan készen.

 

A magyar oldalon még bőven van teendő. (Fotó: Ikvahír.)

 

Ehhez képest előzetes információk szerint  a magyar szakasz 2021 közepére készülhet el, amikor is az osztrák oldal már másfél éve “várja” a forgalom megindulását. Távlati tervek szerint egyébként Szombathely és Kőszeg között a 87-es főutat kétszer két sávossá szélesítik, és részben a nyomvonalát is megváltoztatják, kérdés, ez mikorra válhat valósággá.

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás