Az Összefogás Kőszegért Egyesület levelet írt a város polgármesterének a tervezett fakitermelő út miatt

Nagy Donát 2020-05-13 18:31:00
A helyi Momentum petíciója pedig lassan 1000 aláírásnál jár.

Úgy tűnik, egyre nagyobb port kavarunk azzal, hogy bemutattuk a Kőszegi-hegységre tervezett erdészeti út hatástanulmányát.

A terveken szereplő fakitermelő út miatt a Momentum kőszegi alapszervezete online aláírásgyűjtésbe kezdett, ezt lassan már 1000-en aláírták. Emellett pedig egy Facebook oldalt is létrehoztak civilek, hogy a felmerülő kérdések egy csokorba legyenek gyűjtve.

Az Összefogás Kőszegért Egyesület pedig levelet írt mind a város polgármesterének, mind az Írottkő Natúrparkért Egyesületnek. Ebben Táncsics Péter önkormányzati képviselő azt kéri, hogy egy ilyen építkezésnél ne a beruházók, hanem a kőszegi lakosok legyenek az elsők.

Összefogás Kőszegért Egyesület

HUBER LÁSZLÓ TOVÁBB ROMBOL! AZ ÍROTTKŐ NATÚRPARK HALLGAT! KŐSZEG V... ÁROS POLGÁRMESTERE NÉMA! A foltos szalamandra évében 2020-ban kiirtják védett állatunk lakhelyét Kőszegen! Huber László legutóbb jól eltaktikázta magát az Önkormányzati választásokon mikor zsíros alpolgármesteri állás reményében átengedte az indulás lehetőségét hűséges jobbkezének. Az egykori, felejthető polgármester kezét azonban nem engedte el politikai utódja.

Az Ugytudjuk természetesen szintén feltett sajtókérdéseket rengeteg érintett félnek, de ezek többségére eddig semmilyen reakció nem érkezett.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.