HIRDETÉS

Fotó: Farkas Bazsi

Az eső miatt nem adta át a szombathelyi polgármester, így az autósok egyelőre nem használhatják a csiszre elkészült új parkolókat

Farkas Bazsi
2019. április 17. szerda, 16:10
Közben az utcán egymást érve parkolnak a kocsik.

Februárban jelentették be, hogy megépül, 39 autó használhatná, 45 millió 552 ezer 534 forintba került, el is készült, de mégsem használhatják. Na mi az?


Hát a Felsőőr utcai parkoló Szombathelyen. Az utcában komoly parkolási gondok vannak, a parkoló autók ugyanis annyira leszűkítik az utat, hogy a közlekedők egyszerre csak egy sávot tudnak használni. Így a szembe közlekedő autóknak várniuk kell addig, amíg a másik kocsi elmegy. 

 

A parkolók átadását két hete tette közzé a városháza, a polgármester programjában is szerepelt.

 

 

A múlt héten csütörtökön azonban eső és szél jött, így elmaradt az átadás, a polgármester sajtósa ezt egy e-mailben tudatta az újságírókkal.

 

Az esős, szeles időre való tekintettel, a mai 10 órára tervezett Felsőőr utcai,- valamint a 10.30-ra tervezett Bem J. utcai két program elmarad, illetve új időpontba tesszük át, amiről értesítünk majd Benneteket.

 

A másik program, a Bem József utcai készülő parkolók megtekintése ma lett pótolva. A parkoló átadás azonban nem szerepel ennek a hétnek a programjában, igaz, volt már olyan, hogy a városháza hét közben küldött szét meghívót sajtóeseményre.

 

A parkolók most el vannak zárva a közlekedőktől, pedig ha a múlt héten a polgármester át akarta adni őket, akkor egészen biztosan elkészültek.

 

Az autósoknak most valószínű arra kell várniuk, hogy a polgármester, a körzet fideszes képviselője, de még valószínű az alpolgármester is találjon egy szabad órát a naptárában, hogy átadhassák a parkolókat. 

 

FRISSÍTÉS

 

Cikkünk megjelenése után az Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt frakció vezetője Nemény András és Kelemen Krisztián, valamint a baloldali összefogás képviselő jelöltje Lukács Dániel úgy döntöttek, hogy megnyitják a parkolókat, így szerda délután 5 órakor elvitték az útakadályokat, az autósok így birtokukba vehetik az új parkolókat. 

 

ugytudjuk.hu

Átadják a Felsőőr utcai parkolót

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás