Az amerikaiak még a fegyvereket is felvásárolják a járvány miatt

ugytudjuk.hu 2020-03-16 17:50:00
Biztos finom lesz, ha karanténba kerülnek.

Egészen hozzászoktuk már ahhoz, hogy a világon mindenhol hosszú sorokat várnak kis az emberek, hogy hozzájussanak a tartós élelmiszerekhez, vagy egy csomag vécépapírhoz. Az Egyesült Államokban azonban sokkal abszurdabb a helyzet, hiszen 

a napokban az emberek nekiállták felvásárolni a lőfegyvereket.

A fegyverboltok előtt akkora sorok kígyóznak, hogy néhányan már székkel érkeznek fegyvert vásárolni, írja a Metro. A koronavírus-járvány kirobbanása óta mérhetően megugrott a fegyvervásárlás az országban, különösen azokban az államokban, ahol kiugróan magas a betegek száma. Ezek Kalifornia, New York és Washington államok, ami azért is érdekes, mert ezekben az államokban a leghangosabbak a fegyvertartás-ellenes hangok.

Az eladók arról számolnak be, hogy nem a fegyverfanatikusok rohamozzák meg a boltokat, hanem pont azok, akiknek nincs otthon puskájuk. A boltok szerint az lehet a háttérben, hogy az emberek attól tartanak, hogy a járvány tetőzésekor kitör a fosztogatás, így meg akarják védeni az otthonukat.

A CBSN, egy amerikai híradó csatorna már arról számolt be, hogy San Gabriel Valley-ben kifejezetten nagyot ugrott a kereslet a lőfegyverek iránt. Az itteniek szerint az ázsiai-amerikaiak vásároltak be tömegesen a hétvégén, mert attól félnek, hogy a koronavírus terjedése miatt ők lesznek a rasszista felindulásból elkövetett bűntények áldozatai.

Szólj hozzá!

Sorsoltunk: ma is lett 'nap kommentje' díj

Reméljük Nektek is tetszik ez a rovat!

Most Te is tehetsz a madarainkért!

Az első fagyok beköszöntével megkezdődött a 131. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe.

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

van még itt cikk a témában:

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Orbán: "Az idősek bármikor vásárolhatnak, de van egy védett idősáv, amikor csak ők tartózkodhatnak a boltokban"

Az idősáv egy-két órára csökkenne, ugyanakkor a sávon kívüli időszakban is szabadon vásárolhatnának.