A továbbjutás szempontjából rendkívül fontos meccs vár a Falcóra ma este a BL-ben

ugytudjuk.hu
2020. január 15. szerda, 10:21
Gasper Okorn kimondta: győzni utaztak Németországba.

Elég erős kontraszt jellemzi a Telekom Baskets Bonn csapatának hazai és nemzetközi mutatóját. A német bajnokságban 2-12-es mérleggel az utolsó előtti, 16. helyet foglalják el, a Bajnokok Ligájában viszont 6-4-es mutatóval a D-csoport második helyén állnak.

 

November 5-én 91-59-re nyert az Aréna Savariában a Falco. A vasiak kedden reggel fél hatkor indultak útnak, másfél órás repülőút után érkeztek meg a 330 ezres Rajna-menti német városba - írja a BB1.hu, kosaras szakportál.

 

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely vezetőedzője: Elég kétarcú az ellenfelünk. A német bajnokságban elég nagy bajban vannak, hiszen mindössze két győzelmük van. Azt hiszem, erre senki sem számított. Érdekes a szituáció, mert a BL-ben viszont nagyon jól játszanak. Egyedüliként mondatják el magukról azt a csoportban, hogy a Zaragozát oda-vissza legyőzték, illetve Dijonban is nyerni tudtak. Egy héttel ezelőtt még csoportelsők voltak. Mi azt vettük alapul a felkészülés során, ahogy a BL-ben játszottak. Kemény mérkőzést várok, a novemberi mérkőzés már történelem, egyáltalán nem abból indulunk ki, hogy mi történt Szombathelyen. Azóta ráadásul erősebbek lettek, hiszen Lawrence és Brown személyében két új, tapasztalt játékost igazoltak, előbbi a Nymburkkal már szerepelt a Bajnokok Ligájában, utóbbi pedig az ACB Ligában játszott. Képesek vagyunk pozitív dolgokra, ha jól védekezünk, hamar visszarendeződünk, akkor lehet esélyünk. Jól egy-egyeznek, elég gyorsan játszanak, igyekeznek szinte azonnal, néhány másodperc alatt befejezni a támadásaikat. Voltak kisebb sérüléseink, de mindenki rendbe jött, megteszünk mindent, és ha lesz esélyünk nyerni, igyekszünk azt megragadni. Győzni jöttünk Németországba, de nehéz dolgunk lesz.

 

Telekom Baskets Bonn - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely

Bajnokok Ligája, D-csoport, 11. forduló
Bonn, Telekom Dome, szerda, 20:00

Bonn: Frazier - McKinney-Jones - Subotic - Simons - Zimmerman.

Falco: Váradi - Curry - Benke - Washington - Reddic.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás