A Bonn csak pislogott, simán győzött a Falco

Farkas Bazsi 2019-11-05 19:44:00
Lazán hozta a BL-meccset a sárga-fekete alakulat.
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Telekom Baskets Bonn 91–59 (24–14, 16–19, 22–9, 29–17)


Bajnokok Ligája, D-csoport, 4. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2780 néző
V.: Jasevicius (litván), Beljakov (orosz), Manosz (görög)

Falco: Hooker 6, Curry 11/6, Benke 10/3, Washington 2, Reddic 16. Csere: Lake 12, Perl 11/3, Filipovity 18/12, Bíró –, Váradi 5/3, Krivacsevics –.

Bonn: Frazier 2, DiLeo 4, Polas Bartolo 2, Subotic 2, Breunig 10. Csere: McKinney-Jones 11/3, Simons 13/9, Saibou 3/3, Zimmerman 7, Binapfl 5.

A németek a legutóbbi hat BL-meccsükből négyet megnyertek, igaz idegenben zsinórban két – minimális arányú – vereséggel a hátuk mögött érkeztek Szombathelyre. Egy szem Bonn-szurkoló is élőben nézte meg az összecsapást - írja tudósításában a bball.hu.

Washington-Reddic összjátékkal, hazai center-kosárral indult a mérkőzés, DiLeo pillanatok alatt egyenlített. Nagyon agresszíven védekezett a Falco, aminek köszönhetően a negyedik percben 11-4 volt az állás. Washington nagyon komoly mezőnymunkát végzett, a hetedik percben még csak súrolta a tízet (15-6), Váradi hármasa után viszont már át is lépte a differencia (23-11). Lake hatalmas „sapkájával” ért véget az első negyed (24-14).

Lake két sikeres büntetője után újabb „búrát” osztott ki, majd Perl hozott össze faulttal együtt egy ziccert, 28-14-nél időt kért a Bonn. Tizenöt volt a legnagyobb különbség, jött egy kisebb hullámvölgy, visszajött 31-22-re a vendég gárda, Okorn a tizennegyedik percben azonnal időt kért. Hiába, az utolsó percre háromra olvadt a tizenöt pontos előny, nem tudott reagálni a Falco az ellenfél védekezés-váltására. Reddic dudaszós „pöcije” után a szünetben 40-33 állt a táblán.

Perl triplájával folytatódott a játék, majd Benke szerzett egy ziccert. Visszaállt Washingtonék kemény védekezése, Reddic közelije után már újra tizennégy volt közte. Simons törte meg a három és fél perces vendég kosárcsendet, rögtön egy triplával. Nem állt le a Falco-henger, a huszonötödik percben 55-36-nál, Lake büntetői előtt időt kért Thomas Päch. Hibátlan büntetőzés után huszonegyre nyílt az olló. 22-9-es extra harmadik negyed után 62-42-re vezettek a szombathelyiek.

Hooker labdát szerzett, majd végigrobogott a pályán, Simons pedig megszerezte második hármasát. Pocsékul büntetőztek a németek, viszont Simons újra eredményes volt kintről. Okorn 67-49-nél magához hívta csapatát. Filipovity is megrázta magát, ő lett az ötödik hazai játékos, aki elérte a kétszámjegyű pontot. 74-51-nél újra felmutatta a T-betűt a vendégek mestere. Nemcsak a Falco, szurkolótábora is szenzációs volt ma este. Filipovity elkapta a fonalat, három negyeden át nem volt pontja, percek alatt tizenhatot berámolt, harminc(!) ponttal vezetett a Falco (83-53). Aztán ezt még sikerült kettővel megfejelni, igaz a végére kicsit kozmetikázni tudtak a végeredményen a magenta színűek.

A Falco egészen elképesztő teljesítményt nyújt hetek óta, ilyen arányban is teljesen megérdemelten nyert, és bizonyította, hogy nem volt véletlen a PAOK legyőzése, illetve a zaragozai egál mérkőzés.

Szólj hozzá!

Közös listát állít Budapesten és az EP-választáson a DK, az MSZP és a Párbeszéd

A közös EP-lista vezetője Dobrev Klára lesz, a lista első négy helyét a DK kapta.

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.