Megdöbbenéssel fogadta a Helyi Televíziók Országos Egyesülete Lovass Tibor leváltását

ugytudjuk.hu 2019-03-01 09:47:00
Lovass leváltásáról tegnap döntött a szombathelyi közgyűlés.

Lovass Tibort, a Szombathelyi Médiaközpont eddigi igazgatóját a tegnapi közgyűlésen, 11 igen szavazattal váltották le a szombathelyi képviselők. A helyére Halmágyi Miklóst, a Vas Népe egykori vezetőjét nevezték ki, 600 ezer bruttó havi fizetéssel.

Ezerrel megy a bevándorlás-party a szombathelyi közgyűlésben

Farkas Bazsi A szombathelyi közgyűlésről blogolunk. Puskás polgármester kicsit belezavarodik abba, hogy akkor most mi is van. Elvileg a 12. napirendi pont, dehogy akkor ez most mi, azzal vannak bajok. Újabb szünetet rendel el. Az SZMSZ szerint 12 órás lehet egy közgyűlés.

Lovass nem csak a Médiaközpontot igazgatta, 2016-ban választották meg Helyi Televíziók Országos Egyesületének is elnökének. Az egyesület ma délelőtt egy közleményt juttatott el a szerkesztőségünkhöz, ezt most változtatás nélkül közöljük:

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete közleménye

A 90 magyarországi helyi televíziós műhelyt tömörítő  Helyi Televíziók Országos Egyesülete (HTOE) közössége mély megdöbbenéssel értesült a Szombathely város közgyűlésén történtekről. A testület minden előzmény nélkül, azonnali hatállyal leváltotta a Szombathelyi Televíziót is működtető Szombathelyi Médiacentrum ügyvezető igazgatóját, Lovass Tibort.

Tisztában vagyunk vele, hogy az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok vezetőjének kinevezésé és visszahívása a közgyűlés hatásköre, ilyen döntésre azonban a magyarországi helyi televíziózás több mint harminc éves történetében még nem volt példa.

Lovass Tibornak Szombathely város közgyűlésén nem adtak lehetőséget, hogy megvédje a szerkesztőséget a támadásoktól, nem tudta ismertetni a Szombathelyi Médiacentrum eredményeit, nem kérték, hogy beszéljen céljaikról. Az újonnan kinevezett ügyvezetőt pályázat, a szakmai, pénzügyi elképzelések ismertetése nélkül bízták meg a Szombathelyi Médiacentrum vezetésével. Egyetlen bizottság sem hallgatta meg arról, milyen tapasztalatai vannak egy helyi televízió irányításában, s egyáltalán milyen tervei lennének.

Lovass Tibor az egyik legelismertebb helyi televíziós szakember Magyarországon. A Helyi Televíziók Országos Egyesülete 2016 novemberében nagyon nagy többséggel választotta meg elnöknek a fél évvel korábban az egyesület életműdíjával is kitüntetett szakembert. Lovass Tibor azóta mérhetetlenül sok munkával hálálta meg ezt a bizalmat, s az egyesület mind a kilencven tagtelevíziójának megelégedésére végzi el elnöki teendőit. Elismeréssel tekintünk az általa alapított Savaria Filmszemlére, mely az ország egyik legszínvonalasabb és legszínesebb filmes seregszemléjévé nőtte ki magát.

Lovass Tibor pályafutása során több helyi televíziónál dolgozott, s a Szombathelyi Médiacentrum nem az első, melyet irányít. Szakmaisága, elfogulatlansága, a helyi televíziózás iránti mérhetetlen szenvedélye és a nézők felé tanúsított határtalan tisztelete a helyi tévés társadalomban nem képezheti vita tárgyát.

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete határozottan kéri Szombathely város közgyűlését, hogy a Lovass Tibor leváltásáról hozott döntését a lehető leghamarabb, már a következő, soros vagy rendkívüli ülésén vonja vissza, s tegye lehetővé, hogy a Szombathelyi Televízió és a teljes médiacentrum szerkesztősége folytathassa azt a munkát, amit a szakma magas színvonalúként ismer el.

Szombathely 2019. február 28.
A  Helyi Televíziók Országos Egyesülete 90 tagtelevíziója nevében
Eckhardt Balázs alelnök

Szólj hozzá!

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.