A szombathelyi Jobbik szerint szükséges a határon túli magyarok gazdasági támogatása

Farkas Bazsi 2020-05-26 20:00:00
Csak éppen nem most van ennek itt az ideje.

Idén márciusban Jakab Péter, a Jobbik elnöke azt nyilatkozta a Válasz Online-nak, hogy „legitim vita tárgya lehet, hogyan szóljanak bele az itteni politikába úgy, hogy az mindenki számára megnyugtató legyen.” Később az Alfahírnek a Jobbik elnöke azt nyilatkozta, hogy „ezért javaslom azt, hogy határon túl élő testvéreink ne hazai pártlistákra szavazzanak, hanem saját maguk közül válasszanak képviselőt, őt delegálják a magyar országgyűlésbe.”

Jakab Péter a legutóbbi azonnali kérdésében pedig azt kifogásolta, hogy 36 milliárdot költünk határon túli gazdaságfejlesztő programokra.

A szombathelyi Jobbik választókerültei elnökéhez, Szalai Bálinthozhoz fordultunk, hogy megtudjuk:

Mi a helyiek álláspontja a határon túli magyarok szavazati jogáról? Módosítanák a jelenlegi rendszert?

Jakab Péter nem azt mondta, hogy vonjuk meg a határon túli magyarok szavazati jogát. Arról beszélt, hogy legitim vita tárgya lehet, hogyan szóljanak bele az itteni politikába azok az emberek, akik nem itt élnek, nem itt adóznak. Emlékeztetném, hogy a kettős állampolgárság intézményét a Jobbik javasolta elsőként, emellett a mi vagyunk az egyetlen párt, amely vitán felülinek és egyfajta minimumnak tartja az autonómia kérdését. A magyarság megmaradása szempontjából, nemzeti traumánk 100. évfordulóján ez az egyetlen járható út, számos élő európai példával. A Fidesz a magyarok autonómia-ügyét se a szomszédos államokkal szemben nem merte képviselni, de európai színtéren sem állt ki mellette.

Mi a szombathelyi Jobbik álláspontja a határon túli magyarok gazdasági támogatásáról?

A magyar kormány jóformán semmit nem tett a hazai munkahelyek megvédése érdekében, nem vállalta át a bérek 80 százalékát. Több százezren veszítették el állásukat az elmúlt időszakban, miközben Orbán Viktornak korlátlan teljhatalma volt. A miniszterelnök és korrupt kormánya a veszélyhelyzetet is arra használta ki, hogy a rokonok, haverok és oligarchák zsíros támogatásokat kapjanak, valamint Mongóliában indítson el magyar pénzből munkahelyteremtő programot. A határon túli magyarok gazdasági támogatásával természetesen nincsen bajunk, itt is inkább az időzítéssel lehet probléma, ráadásul a kormányzati közpénzek általában nem oda vándorolnak, ahol szükség lenne rájuk, hanem határon túl is a haverok magánbizniszeit erősítik.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.