A Momentum akciózott a szombathelyi tankerület épületénél

ugytudjuk.hu 2020-06-17 06:36:00
A tankerület igazgatója ugyanis kirúgta a Bartók Béla Zeneiskolából a sokak által kedvelt zenetanárt, amiért ő kiállt az igazságtalanság ellen.

A Facebookon is elérhető közleményüket változtatás nélkül közzétesszük:

Az utóbbi évtized központosításait látva, lassan mindenki számára nyilvánvaló, hogy a Fidesz vezette kormány oktatáspolitikájában nem a szakmaiság, hanem diktatórikus elvek és az urambátyám rendszer érvényesülnek!

Nem először történik, hogy szakmailag elismert pedagógusokat hurcolnak meg, lehetetlenítenek el.

Elég csak a kreativitásáért megalázott vasalódeszkás testnevelés tanárra, vagy azokra gondolni, akiket a szabad véleménynyilvánításában korlátoznak.
Mi úgy gondoljuk, hogy az adófizetők pénzét a pedagógusok helyzetének javítására, a 21. századi oktatási módszerek ösztönzésére kellene fordítani a kigáncsolásuk helyett.

A Momentum Mozgalom Szombathelyi Helyi Szervezete értetlenül és felháborodva áll a város zeneiskolájában történt botrány előtt. Kiállunk minden, az önkényes rendszer ellen küzdő pedagógus mellett, és legfőképp a szombathelyi zeneiskolában hatalmi okok miatt meghurcolt igazgatóhelyettes és a véleményéért, az erkölcsi minimumokért felszólaló, elbocsátott oktató mellett!

Felszólítom Fodor Istvánt, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatóját, hódmezővásárhelyi kollégáját követve az azonnali lemondásra!

Lukács Dániel - Vas megyei elnök

Security Check Required

null

Az ügy előzménye, hogy a zeneiskola igazgatója pár hete saját kérésre részt vett Pulay Teréz igazgatóhelyettes mestervizsgáján, majd olyannyira lepontozta a pedagógust, hogy a jelölt végül nem felelt meg a háromtagú bizottság előtt. Az Oktatási Hivatal később helyt adott a fellebbezésnek, így Pulay Teréz megismételheti a védését egy másik bizottság előtt.

Az, hogy az igazgató saját pedagógusát erőből megbuktatta a mestervizsgán, sokakat felháborított az intézményben. Rác Gábor állt a tiltakozás élére, aki vállalta az ezzel járó kockázatot, és részletesen beszámolt a sajtónak a történtekről, véleménye szerint ugyanis erkölcsi nonszensz, amit az igazgató tett, és így nem lehet vezetni egy iskolát.

Fotó: Vágvölgyi Bálint

A tankerület vizsgálódni kezdett, majd annyival zárt, hogy annak igazgatója egy békítő dokumentummal megkérte mindkét felet, hogy felejtsék el a múlt sérelmeit, és dolgozzanak együtt a zeneiskola érdekében. A tankerület és a zeneiskola igazgatója nem engedte, hogy a tantestület titkos bizalmi szavazást tartson az igazgató támogatottságáról.

A héten viszont hirtelen kirúgták Rác Gábor zenetanárt, ami hatalmas felzúdulással járt Szombathelyen. A tankerület igazgatója szerint erre azért volt szükség, hogy "enyhítsék a feszültséget". Az igazságot a nyilvánosság elé táró zenetanár eltávolítása miatt online petíció is indult, Czeglédy Csaba szerint pedig nyugodtan át lehet nevezni az iskolát Fodor István zeneiskolára, a kirúgást elrendelő tankerületi igazgató után.

A kirúgás ügyében egyébként Ungár Péter, az LMP Vas megyei országgyűlési képviselője személyesen fog eljárni az EMMI-ben.

Címlapképünk: Lukács Dániel Facebook oldala

Szólj hozzá!

Elhunyt Bácskai Lauró István, a Keménykalap és krumpliorr rendezője

De többek közt neki köszönhettük "Az oroszok már a spájzban vannak" szállóigét is.

Baleset történt a 83-ason Győrszemerénél

Félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon.

10 év alatt lecserélné a városi buszok felét a kormány

Pedig másfél hónapja még leszavazta a Fidesz, hogy Szombathely 7 új buszt kaphasson az állam költségére.

Lerobbant a mozdony teteje Budaörs és Biatorbágy között, megrongálta a szombathelyi IC-t is

Személyi sérülés nem történt, a vonatközlekedés viszont akadozik.

A vártnál is nagyobbat zuhant a magyar gazdaság

Hazánk bruttó hazai terméke 2020 II. negyedévében a nyers adatok szerint 13,6, a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint 13,5%-kal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. 

LMP: szigorúbb szabályozás kell a használt gépjárműabroncsokkal kapcsolatban

Keresztes László Lóránt azt mondta, a kormány az elmúlt fél évben még a jogszabályi környezet kialakításával sem tett azért, hogy az illegális gumilerakókat fel lehessen számolni.

10 évvel visszamentünk a múltba, már megint egy Alkonyat-könyv ül a sikerlisták trónján

Ennek örömére a sorozat írója gyorsan be is jelentett még két kötetet.

Elfüstölt egy ősöreg Ikarus Győr mellett

A buszról még idejében leszálltak az utasok. Jellemző módon senki sem állt meg segíteni.

Késsel fenyegetőzve raboltak ki egy utcazenészt a győri vasútállomáson

A rendőrök rövid időn belül elkapták a két elkövetőt.

Egy skót kerületben kilenc ikerpár kezdi meg egyszerre a tanévet

Szegény pedagógusoknak idén még nehezebb lesz megtanulni a neveket.

Rendőri akció Vas megyében! Körözött férfit fogtak el az egyenruhások

A Körmendi Járásbíróság és a Körmendi Rendőrkapitányság is körözte.

Saját sorozatot kap Patrik

SpongyaBob Kockanadrág legjobb barátja szóló karrierbe kezd.

Esővíz gyűjtése

Gazdálkodj a vízzel - szemléletformáló akció.

Vas megyére is kiadták a másodfokú riasztást

Zivatarveszély miatt több dunántúli járásra másodfokú riasztást adott ki csütörtökön kora este az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken a következő órákban kárt okozó széllel, villámlással, jégesővel kísért heves zivatarok várhatók.

van még itt cikk a témában:

Időközi választás: Megvan az ellenzék közös jelöltje - minden körzetben egy ellenzéki indul a Fidesz ellenében

Nem lesz előválasztás: A jobbikos Bíró László indulhat a fideszes képviselő halála miatt kiírt időközi választáson.

Most eldől, melyik párt lesz a legerősebb ellenzéki erő 2022-től

Az utóbbi hónapokban kisebb-nagyobb intenzitással, de újra-újra fellángolt a Pest megyei Gödön kirobbant ellenzéki kvázi-polgárháború. És bár a két főszereplő hangos békejobb-offenzívája látszólag nem ezt mutatja, mind a DK, mind a Momentum érdeke a konfliktus. A következő hónapokban ugyanis eldől, ki lesz az ellenzék vezető ereje. Jobban mondva, ki lesz 2022 után az ellenzék vezető ereje.