Czeglédy: A Bartók Béla Zeneiskolát nevezzük át Fodor István Zeneiskolára!

Farkas Bazsi 2020-06-16 09:07:00
Hiszen aki élet és halál urát játssza Szombathelyen korábbi pedagógusként, megérdemelné, hogy iskolát nevezünk el róla - írja a képviselő.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, elbocsájtották Rác Gábort, a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola tanárt. Rác kiállt egyik tanártásra mellett, bűne pedig az volt a tankerület szerint, hogy egyik nyilatkozatában véleményezte a tankerület döntését. Az ügy nagy felháborodást keltett, Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő Facebook-posztjában bírálta a döntést. A posztot alább szó szerint idézzük.

A szombathelyi tankerület fura ura elfelejtette, hogy a szombathelyieket kell szolgálnia, és nem azt a torz képződményt, amit a Fidesz-kormány azért talált ki, hogy az ország összes iskoláját a helyi önkormányzatok helyett központilag irányítsa.

Fodor Istvánról egészen tegnapig azt hittem, hogy megmaradt a szombathelyi oktatás védelmezőjének, azonban most már egyértelmű, hogy ő a kormány helyi szolgálója.

Kirúgta Rác Gábort, városunk megbecsült polgárát a Zeneiskolából, Pulay Teréz asszony igazgató-helyettesi megbízását pedig visszavonta.

Rác Gábor jogviszonyát ezért a mondata miatt szüntette meg rendkívüli felmentéssel:
“Az erkölcsi győzelem a miénk, de a végeredmény sajnálatos."

Mindkettőjük bűne az volt, hogy nem hagyták szó nélkül, a Zeneiskola vezetőjének jogsértő magatartását.

Fodor István szerint Rác Gábor megsértette a tankerület jóhírnevét.
Szerintem meg Fodor István sértette meg tegnapi tettével Pulay Terézt és Rác Gábort, és járatja le városunkat.

Szólj hozzá!

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.

Pintér Bence két vállra fektette Dézsit, új polgármestere van Győrnek

A testület azonban fideszes többséggel áll fel. Dézsi és Borkai is önkormányzati képviselőként segítheti Pintér munkáját.

Hogyan lehet valaki tűzvédelmi főelőadó?

Vannak olyan szakmák, amelyek speciális tudást igényelnek – és valószínűleg a legtöbb embernek gyerekkorában eszébe sem jutna, hogy ezt tanulja ki. Ha megkérdezünk egy kisfiút, mi szeretne lenni, a tűzoltó lehet, hogy szerepelni fog a listáján, de a tűzvédelmi főelőadó biztosan nem.