Fotó: Balázsy Péter Facebook-oldal

A megyei jegyző annyira szabadságon van, hogy éppen tegnap avatott egy jót Gencsapátiban

Farkas Bazsi
2019. szeptember 7. szombat, 16:00
Új lendület a foglalkoztatottságnak.

A múlt héten közleményben tudatta a Vas megyei közgyűlés, hogy augusztus 24-től október 13-ig fizetés nélküli szabadságra megy a megyei jegyző, aki egyébként egyben a Fidesz szombathelyi polgármesterjelöltje is.

 

Arra egyébként pont a héten hívta fel a figyelmet Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője, hogy már-már lehetetlen lenne olyan példát hozni a versenyszférából, ami azt mutatja, hogy valaki ennyi időre szabadságra menjen a munkahelyéről.

 

Úgy néz ki, Balázsy sem is bírta sokáig, hogy távol legyen munkahelyétől. Pénteken ugyanis felavatták Gencsapátiban a polgármesteri hivatalt, ahol a szabadságon lévő megyei jegyző is vígan pózolt a nemzeti színű szalag mögött, ollót szorongatva.

 

A kérdés adja magát: Erre az eseményre felfüggesztette szabadságát Balázsy, vagy szabadsága idején is felhatalmazva érezte magát ahhoz, hogy avatni menjen.

 

Ez ugye azért is érdekes, mert Balázsy jegyzőként a választási bizottság elnöke, vagyis annak a szervezetnek a főnöke, amelyik annak a választásnak a tisztaságát hivatott ellenőrizni, amin ő maga is elindul. Ha pedig most így viselkedett a szabadsága idején, akkor az is könnyen előfordulhat, hogy október 13-án, az önkormányzati választás napján besétál a hivatalba ellenőrizni a voksolást.

 

A választási kampány hivatalosan augusztus 24-én, vagyis 14 napja kezdődött el. Ez idő alatt a szombathelyi Fidesz és ezzel együtt a polgármesterjelöltjük egyetlen sajtótájékoztatót sem tartott, ahol a sajtó kötöttségek nélkül kérdezhetett volna. Úgy néz ki, hogy a Fidesz annyira sem tartja a szavazókat, hogy a sajtón keresztül kommunikáljon velük. Eddig csupán közleményeket szétküldve foglaltak állást egy-egy ügyben.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás