Nem mondott le a jegyzői posztról, csak szabadságra ment Balázsy Péter a kampány idejére

ugytudjuk.hu
2019. augusztus 30. péntek, 08:01
Nem ő látja el a vas megyei hivatal vezetését.

Az alábbi közlemény jelent meg a vasmegye.hu oldalon:

 

Dr. Balázsy Péter megyei jegyző 2019. augusztus 24-től 2019. október 13-ig fizetés nélküli szabadságot kért, amelyet munkáltatója engedélyezett részére, így a hivatal vezetését a megyei aljegyző látja el a fenti időszakban.

 

Ez lefordítva azt jelenti: a kampány idejére Balázsy Péter, a Fidesz-KDNP szombathelyi polgármesterjelöltje ugyanúgy Vas megye jegyzője marad és nem mond le a posztjáról.

 

Ungár Péter már többször kifogásolta, hogy Balázsy jegyző marad, szerinte ugyanis "összeférhetetlen az, hogy a vasi állampolgárok fizessék a Fidesz polgármesterjelölti kampányát.

 

Ugyanis rendre megjelenik olyan létesítmények avatásánál és sajtóeseményeinél, amik vagy EU-s vagy központi költségvetésből valósultak meg, így a megyének és ezzel együtt a jegyzőnek semmi köze nincsen hozzá.

 

Azt pedig eddig hiába kérdezték tőle, hogy miért használja a közpénzen fenntartott Vas megyei Facebook-oldalt saját kampánycélokra, a jegyző nem válaszolt. Hiába mondja, hogy majd később lemond, most azonnal kell megtennie, hiszen jelenleg is felveszi a fizetését úgy, hogy közben a Fidesz polgármesterjelöltje"

 

- mondta Ungár.

 

Időközben kiderült, hogy a vasmegye.hu-n beágyazott Facebook-oldal, ami így hivatalos Facebook-oldalnak tűnik, nem a megyei önkormányzaté, hanem magánszemély kezeli. De azt, hogy mindehhez a megyei hivatal miért asszisztál, nem tudni.

 

Úgy tűnik azonban, hogy bennfentes a megtévesztő oldal szerkesztője, mivel a megyenapot úgy posztolta ki, hogy az a vasmegye.hu hivatalos weboldalra még fel sem került...

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás