A kosárszövetsége elnöke visszaszólt Okorn ötletére a bajnokság átszervezését illetően

Vágvölgyi Bálint 2020-10-19 18:58:27
Szalay Ferenc szerint a Falco edzője a csapatával foglalkozzon egy ilyen nehéz helyzetben, az átszervezést pedig hagyja az elnökségre.

Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabda Szövetség (MKOSZ) elnöke szerint a pandémia miatt az idei szezon nem az eredményességről, hanem a sportág életben tartásáról szól.

Az MKOSZ vezetője hétfőn az M4 Sport Sporthíradóban azzal kapcsolatban nyilatkozott, hogy a két héttel ezelőtt megkezdődött férfi és női bajnokságban több mérkőzést nem tudtak megrendezni – előbbiben három csapat még be sem mutatkozhatott -, miután játékosok és stábtagok pozitív koronavírustesztet produkáltak, illetve ahhoz kapcsolódóan eleget kell tenniük a karantén-kötelezettségüknek.

Szalay Ferenc kiemelte: a bajnokság kezdete óta eltelt rövid időszak arról szólt, hogy a lehető legtöbb mérkőzést tudják megrendezni, mert csak úgy tudják életben tartani a sportágat, ha vannak meccsek. Elsősorban utóbbit várják el a sportág szponzorai és támogatói, nem feltétlen az eredményességet.

"Nem az eredményességről kell szóljon ez az idény, hanem arról, hogy egyáltalán végig tudjon menni. Mert ugyanúgy a vírusjárvány hat rá, mint az előzőre. Aki úgy gondolja, hogy az eredményességről szól, az téved. A járványhelyzet ismeretében nem játék ez az időszak, és aligha az lesz a bajnok, aki gondolta. Lesz még lehetőség arra, hogy egészséges időszakban éljük meg a kosárlabdát" – utalt az elnök az előző bajnoki szezonra, amelyet márciusban a járvány miatt befejezettnek kellett nyilvánítaniuk, és nem hirdettek végeredményt.

Kiemelte: reméli, hogy a vírus hamarosan “átfut a csapatokon, illetve a játékosokon”, így egyre kevesebb lesz a halasztás és egyre több az olyan mérkőzés, amelyet az eredeti időpontban tudnak megrendezni. Hozzátette: néhány héten belül eldől, milyen irányt kell venniük, az elnökségnek szükséges-e változtatnia a bajnoki kiíráson, vagy a terveik szerint a válogatott szünetében pótolni tudják az elmaradt összecsapásokat.

A Falco kidolgozott egy tervet, amivel "megmentenék" az idei bajnokságot

Drámai hangvételű közlemény jelent meg a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely honlapján, amit a csapat szlovén sikeredzője, Gasper Okorn jegyez. A közleményt változtatás nélkül mutatjuk. Már többször leültünk és beszélgettünk arról, milyen hatásai lehetnek a vírusnak a bajnokságra, a felkészülésre. Az utóbbi napok történései után, úgy érzem, beszélnünk kell nyíltan, hogy amerre most halad a bajnokság, az nagyon nem jó irány.

Miközben Gasper Okorn, a Falco vezetőedzője már most a bajnokság teljes átszervezését javasolta, addig Szalay Ferenc szerint ennek most még nem jött el az ideje.

"Okorn egy nagyon jó edző, ezért is kell inkább a csapatával foglalkoznia egy ilyen nehéz helyzetben, ezt az átszervezést pedig hagyja az elnökségre. Ha változtatni kell, akkor változtatni fogunk, ezt az időszakot viszont így kell tudni elviselni, ahogy van. Lesznek fertőzött csapatok, játékosok, és vannak egészséges csapatok, játékosok. Utóbbiak tudnak játszani egymás ellen, előbbiek pedig épüljenek fel, mielőbb várjuk őket vissza. A kosárlabdának és a többi sportágnak tudnia kell alkalmazkodnia a vírushelyzethez."

Hozzátette: vannak terveik azzal kapcsolatban, hogyan tudnak helytállni a jelenlegi körülmények között, valamint akkor, ha változás történik.

– Amennyiben túl nagy lesz a csapatok fertőzöttsége, megnézzük, hogyan lehet amerikai mintára folytatni a bajnokságot, hogy csak a játékosok és a stáb jöjjön a buborékrendszerbe – nyilatkozta. Hangsúlyozta: addig is a klub fiataljaival, az U23-as és az U20-as csapatok játékosaival lehet pótolni az első csapat keretéből kieső kosarasokat, majd a körmendiek példájára utalva megjegyezte, hogy így is lehet jól szerepelni a felnőttek között.

Szólj hozzá!

A magyar kormány korlátozások nélküli karácsonyt szeretne

Egy hét múlva dönthetnek arról, hogyan tovább.

Nemény András: Az advent lényege leginkább belül van

Szombathely polgármestere szerint a város egy erős közösség.

A legkisebb szám a 38-as volt a mai ötöslottó sorsoláson

Aki születésnapokkal játszik, annak veszett fejsze nyele volt a hét.

Meggyújtották a szombathelyi adventi koszorú első gyertyáját

Idén a vírushelyzet miatt nagyobb rendezvény nélkül tartották meg az eseményt.

Az ingázóktól is kérik majd a tesztet a szlovák határon

Romlik a járványügyi helyzet északi szomszédunknál.

Hamilton új pályarekorddal szerezte meg a pole-t Bahrainben

Mögötte a szokásos sorrend, Bottas majd Verstappen, a Ferrarik a TOP10-ben sincsenek.

Egy 230 fős soproni idősotthonban 154-en már koronavírusosak

Tavasszal az ellenzéki vezetésű Budapesten szétcincálták az idősotthon fenntartóját, de amint fideszes településről van szó, maximális a titoktartás.

Kásler Miklós szerint a magyar egészségügy nélküle is bírni fogja a nyomást

Nemrég elvették tőle a kórházak irányítását, de ebből csak erőt merített.

Győr kapta a Békéscsaba elleni kézilabda meccs pontjait

Pozitív koronavírusteszt miatt nem tartották meg a mérkőzést.

A Győr Sharks taszította le Divízió I-es trónjáról a Crusherst

A Cápák veretlenül húzták be a bajnokságot.

A zalaegerszegi kórház szerint senki sincs veszélyben a bajos lélegeztetőgépek miatt

Hatszor annyi gépük van, mint amennyit jelenleg használnak, leállás esetén kicserélik az eszközt.

Már csütörtökön pályára lép a Falco

Zalaegerszegre utazik a szombathelyi csapat.

Semjén Zsolt még több reklámot szeretne a tévébe

Orbán Viktor miniszterelnök-helyettese 50 százalékkal kitolná a reklámsávot.

Szlovéniában pozitív, itthon ismét negatív lett a magyar kosarasok koronavírus-tesztje

Az elmúlt napokban Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együtteséből öt játékos - Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek -, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.

Nem is olyan nehéz 170 milliárd forintot elkölteni egy éjszaka alatt

A kormánynak sikerült is. A Magyar Közlönyben megjelent határozat értelmében a kormány kiürítette a Gazdaságvédelmi Alapot, de a Központi Maradványelszámolási Alapból és a Járvány Elleni Védekezés Központi Tartalékából is költöttek.

Szét fogunk fagyni

Ideje bekészíteni a dupla takarót estére.

Ilyenek az advent fényei Győrben - képgaléria

Érdemes megnézni ezeket a fotókat!

van még itt cikk a témában: