A kijárási korlátozás repítette a toplisták élére az imposztorkereső videojátékot

Pázmándi Bálint 2020-10-14 06:45:00
Az Among Us most az egyik legnépszerűbb online társasjáték.

Mi okozhatja a sikerét ma, 2020-ban egy olyan indie videójátéknak, aminek a kinézete 20 évvel ezelőtti fejlettségi szinten van, a játék összetettsége olyan egyszerű, hogy mobiltelefonon is futtatható és minimum 5-6 ember kell ahhoz, hogy szórakoztató legyen? Mitől lehet az, hogy két évvel a megjelenése után lett az egyik legnézettebb tartalom lett a Twitch-en, és a YouTube-on?

Pontosan a fenti recept. A karantén egyik nagy nyertese a videojáték ipar. A TV sportcsatornái és a fogadóirodák egyéb sportrendezvények híján kezdtek el foglalkozni az e-sporttal. A baráti összejövetelek helyett pedig online térbe költözött a közösségi szórakozás. Kezdődött a Zoom fröccsözéssel, majd előkerültek a muliplayer videójátékok.

Az Among Us egy olyan többszereplős videójáték, ami játékélményben leginkább a társasjátékhoz hasonlít. Története szerint van egy többszereplős legénység, akiknek az a feladata, hogy az űrhajó célba érjen. Ehhez különböző minijáték feladatokat kell elvégezniük az egyes karaktereknek, a leginkább labirintushoz hasonlító űrhajó több pontján. De ez a tökéletes idill csak egy délibáb. A legénység tagjai között, létszámtól függően, egy vagy több imposztor is van, akik meg akarják akadályozni a legénység sikerét. Ehhez minden eszköz megengedett. Legyen az szabotázs, manipuláció vagy gyilkosság. Az első holttest megtalálása után kezdődnek a valódi izgalmak. Ilyenkor a játékosok megbeszélhetik, hogy ki mit látott, ki kire gyanakszik. Ilyenkor lehetőség van szavazni is az esetleges imposztorokra, és aki a többségtől kap voksot, az bizony repül, ha gyilkos, ha ártatlan.

Ezután kezdődik újra a feladat végrehajtó kör. Addig tart a játék, amíg vagy minden imposztort lelepleznek, vagy ők kerülnek többségbe.
Van lehetőség arra is, hogy ne saját társasággal játssz, de az igazi élményt az adja, hogy ha a barátaid között keresed a gyilkost vagy az áldozatot. Ráadásul nagyon ritka, hogy ekkora társaságot kell mozgósítani egy multiplayer játékhoz. Minél többen vagytok, annál jobb a buli. A streaming közvetítéseken is az látszik, hogy a szokásos társaságok még több új taggal bővültek, megjelentek a barátok/barátnők is. Ennek, és annak a ténynek köszönhetően, hogy a játékhoz nem kell erőgép és akár egy mobiltelefonon is elfut, az Among Us nagyon gyors népszerűségre tett szert.

Android-ra és iOS-re ráadásul ingyen letölthető, de a PC-s verzió is csak 4 euró.

Ahogy a népszerű dolgokkal történni szokott az Among Us-t is megtalálta a mém-gyár. Többszázezer követős táborral rendelkező Twitter oldalak léteznek, ahol csak ez a téma. Itt van néhány a kedvencek közül:Nem nehéz kitalálni kinek ajánljuk az Among Us-t. Mindenkinek. Családoknak, barátoknak, kisebb nagyobb társaságoknak, akik amúgy békeidőben szívesen társasjátékoznak. Az irányítás annyira egyszerű, hogy noob-okat is érdemes elé leültetni.

Szólj hozzá!

Láttad már a Covid kaput?

Mész gyanútlanul, aztán egyszer csak hsss!

Anderson szerint a Falcónak jó esélye van továbbjutni a BL-csoportból

A Falco irányítója nagy csatára számít a novgorodi nyitányon.

A kosárszövetsége elnöke visszaszólt Okorn ötletére a bajnokság átszervezését illetően

Szalay Ferenc szerint a Falco edzője a csapatával foglalkozzon egy ilyen nehéz helyzetben, az átszervezést pedig hagyja az elnökségre.

Elmarad az SZKKA szerdai, idegenbeli bajnokija is

Most az ellenfélnél lett pozitív teszt.

A járványhelyzet miatt elmarad a Szent Márton-napi vásár Szombathelyen

A Vasi Skanzen pedig az idén október 31-ig tart nyitva.

Berobbant a koronavírus az ETO FC-nél!

Ettől függetlenül a mai, Haladás elleni meccs nem marad el.

Túl alacsonynak tartja a fizetését, le akar mondani a brit miniszterelnök

Néhány konzervatív szerint Boris Johnson tavasszal jelenti be, hogy otthagyja a miniszterelnöki posztot.

A szentgotthárdi Zaporozsec zenekar ad ma akusztikus koncertet az M2 Petőfi TV-n

A fiúk szerint az utóbbi időben egyre többen hallgatnak akusztikus zenét.

Megfújtak egy gázkazánt Győrben

A szemtanúknak gyanús lett, hogy hiába épül a ház, nem be-, hanem kifelé viszik a szerkezetet.

Megszületett Orbán Viktor legújabb unokája

Azt írja, "Gyűlik a focicsapat". Mármint a miniszterelnök.

Ma talán megússzuk az esőt

Egyelőre fagyra sem kell számítani.

van még itt cikk a témában:

Ingyenes a Hitman és a Shadowrun Collection!

Csapjatok le rá, ha még nem tettétek volna meg!

Túl a 75 millión! - Season 5 és ingyen multi a CoD Warzone-ban!

Most bárki kipróbálhatja magát többjátékos módban, teljesen ingyen!