A kijárási korlátozás repítette a toplisták élére az imposztorkereső videojátékot

Pázmándi Bálint 2020-10-14 06:45:00
Az Among Us most az egyik legnépszerűbb online társasjáték.

Mi okozhatja a sikerét ma, 2020-ban egy olyan indie videójátéknak, aminek a kinézete 20 évvel ezelőtti fejlettségi szinten van, a játék összetettsége olyan egyszerű, hogy mobiltelefonon is futtatható és minimum 5-6 ember kell ahhoz, hogy szórakoztató legyen? Mitől lehet az, hogy két évvel a megjelenése után lett az egyik legnézettebb tartalom lett a Twitch-en, és a YouTube-on?

Pontosan a fenti recept. A karantén egyik nagy nyertese a videojáték ipar. A TV sportcsatornái és a fogadóirodák egyéb sportrendezvények híján kezdtek el foglalkozni az e-sporttal. A baráti összejövetelek helyett pedig online térbe költözött a közösségi szórakozás. Kezdődött a Zoom fröccsözéssel, majd előkerültek a muliplayer videójátékok.

Az Among Us egy olyan többszereplős videójáték, ami játékélményben leginkább a társasjátékhoz hasonlít. Története szerint van egy többszereplős legénység, akiknek az a feladata, hogy az űrhajó célba érjen. Ehhez különböző minijáték feladatokat kell elvégezniük az egyes karaktereknek, a leginkább labirintushoz hasonlító űrhajó több pontján. De ez a tökéletes idill csak egy délibáb. A legénység tagjai között, létszámtól függően, egy vagy több imposztor is van, akik meg akarják akadályozni a legénység sikerét. Ehhez minden eszköz megengedett. Legyen az szabotázs, manipuláció vagy gyilkosság. Az első holttest megtalálása után kezdődnek a valódi izgalmak. Ilyenkor a játékosok megbeszélhetik, hogy ki mit látott, ki kire gyanakszik. Ilyenkor lehetőség van szavazni is az esetleges imposztorokra, és aki a többségtől kap voksot, az bizony repül, ha gyilkos, ha ártatlan.

Ezután kezdődik újra a feladat végrehajtó kör. Addig tart a játék, amíg vagy minden imposztort lelepleznek, vagy ők kerülnek többségbe.
Van lehetőség arra is, hogy ne saját társasággal játssz, de az igazi élményt az adja, hogy ha a barátaid között keresed a gyilkost vagy az áldozatot. Ráadásul nagyon ritka, hogy ekkora társaságot kell mozgósítani egy multiplayer játékhoz. Minél többen vagytok, annál jobb a buli. A streaming közvetítéseken is az látszik, hogy a szokásos társaságok még több új taggal bővültek, megjelentek a barátok/barátnők is. Ennek, és annak a ténynek köszönhetően, hogy a játékhoz nem kell erőgép és akár egy mobiltelefonon is elfut, az Among Us nagyon gyors népszerűségre tett szert.

Android-ra és iOS-re ráadásul ingyen letölthető, de a PC-s verzió is csak 4 euró.

Ahogy a népszerű dolgokkal történni szokott az Among Us-t is megtalálta a mém-gyár. Többszázezer követős táborral rendelkező Twitter oldalak léteznek, ahol csak ez a téma. Itt van néhány a kedvencek közül:



Nem nehéz kitalálni kinek ajánljuk az Among Us-t. Mindenkinek. Családoknak, barátoknak, kisebb nagyobb társaságoknak, akik amúgy békeidőben szívesen társasjátékoznak. Az irányítás annyira egyszerű, hogy noob-okat is érdemes elé leültetni.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.