A járvány után is megmaradna a most kialakított parkolási rend a győri belvárosban

Pintér Bence 2020-11-19 09:58:00
A polgármester a rádióban beszélt arról, hogy a belvárosban káosz volt eddig a parkolás, a járvány most lehetőséget ad a változásra. Emellett a körvasút és a villamos kialakítása is terítéken van.

Megmaradhat a most kialakított parkolási rend a győri belvárosban a járvány után – mondta el Dézsi Csaba András polgármester a Győr+ Rádió műsorán. A polgármester szerint káosz volt eddig a belvárosi parkolásban, és az nem állapot, hogy parkolóhelyre vadászva köröznek bent az autók, ezzel növelve a légszennyezettséget.

Az új rend lényege ugye az, hogy bérlet nélkül csak napközben, 11 és 16 óra között lehet a kijelölt utcákban parkolni. 16 és 11 óra között a belvárosban a parkolóházakban és a mélygarázsokban parkolhatnak bérlettel nem rendelkezők, az iskolák, óvodák és bölcsődék környékén pedig tíz percre meg lehet állni.

A polgármester beszélt ezután arról, hogy a létező kötöttpálya, illetve plusz kiegészítő sínek kiépítésével megépülhet a győri körvasút, erre – mint arról már írtunk – 101 milliárd forintot kért a polgármester az Innovációs és Technológiai Minisztériumtól. Emellett az asztalon van a várost keresztülszelő vasút föld alá vezetése, illetve a villamos kiépítése a Gárdonyi iskolától a temetőig a „régi Lenin úton”, utalt rá a polgármester, hogy épp a napokban vert le pár „Lenin út”-táblát a Baross úton.

Arról is szó esett, hogy a Szent Imre út felújítását a Strabag elrontotta, az aknafedőknél dobálja az autót az elkészült út.

A polgármester elérte, hogy na tavasszal, hanem rövid időn belül javítsák ki a hibásan átadott szakaszt.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.