Így oldja meg a belvárosi parkolási gondokat Győr

Pintér Bence 2020-11-13 18:32:00
Közlekedési táblával oldja meg az ingyenes parkolás miatt kialakult parkolóhiányt a városvezetés szerdától – derült ki a pénteki covid-híradóból. Bérlet nélkül csak 11 és 16 óra között lehet majd parkolni a belváros felszíni parkolóiban, egyébként a mélygarázsokat és parkolóházakat kell használni.

Közlekedési tábla lesz a megoldás az ingyenes parkolás által okozott gondokra: Dézsi Csaba András a pénteki covid-híradóban bejelentette, hogy kitalálták a megoldást a belvárosi lakosok problémájára. Az ingyenes parkolás kezdete óta ugyanis a belvárosi lakosok nehezen tudtak megállni az érintett környékeken.

Ezért szerdától olyan táblákat helyeznek ki a belvárosi utcákra, amelyek kikötik: bérlet nélkül csak napközben, 11 és 16 óra között lehet ezeken a helyeken parkolni.

Bérlet nélkül az ezen kívüli időszakban a mélygarázsokat és parkolóházakat lehet majd használni, de a felszíni parkolókban csak a bérlettel rendelkezők állhatnak meg. Ha valaki bérlet nélkül áll meg, kerékbilincset kap. A polgármester figyelemeztetett: a bérletet ki kell tenni a szélvédőre, utólagos bemutatást nem fognak elfogadni. Az adott bérlettel ott lehet megállni, ahová az adott bérlet szól.

A rendelkezés a 14. sz. főút, a Révai Miklós utca, a Munkácsy Mihály út, és a Rába, illetve Mosoni-Duna által lehatárolt területeken belül lesz érvényes, mint az a térképen részletesen látszik. A Káptalandombon ingyenes lesz a parkolás.

Elengedik a szociális bérlakás fizetését, ha elbocsátották munkahelyéről a lakót

A polgármester kifejtette: most nem engedték el a szociális bérlakások bérleti díjait, mivel most nem állt le teljesen a gazdaság. Ugyanakkor ha valakit mégis kirúgtak, és rászorul a segítségre, akkor egyedileg, méltányossági alapon elengedheti neki a bérleti díjat a Győr-Szol, amennyiben ezt igazolni tudja. A titkarsag@gyor-szol.hu címre kell erről levelet írni, amit a Győr-Szol igazgatótanácsát vezető Endrődi Péternek kell címezni.

Ezen felül a polgármester felhívta a figyelmet, hogy Győr többféle szociális segítséget is tud nyújtani, ezeknek listáját közzé fogja tenni a Facebook-oldalán.

Rendkívüli szünet a Bisinger Óvoda belvárosi tagóvodájában

Pergel Elza alpolgármester asszony beszámolója szerint a Bisinger Óvoda belvárosi tagóvodájában a Katica csoport november 16-ig szünetel, ezen felül a Tündérkert és a Waldorf Óvodákban is lett pozitív tesztet kapó dajka, ezért hétfőtől várhatóan itt is bizonyos csoportokat be kell zárni.

A teljes híradót itt nézheted meg:

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.