A baloldali ellenzék szerint összefogás és utcai tüntetések kellenek, hogy meg lehessen dönteni a kormány hatalmát

ugytudjuk.hu
2018. szeptember 16. vasárnap, 18:39

Összefogást sürgettek, illetve utcai tüntetésekre szólítottak fel a baloldali ellenzéki politikusok az MSZP-Párbeszéd és a DK vasárnapi fővárosi tüntetésén, hogy így váltsák le az Orbán-rendszert, írja az MTI.

 

Tóth Bertalan, az MSZP elnöke arról beszélt: a Sargentini-jelentésről szóló európai parlamenti szavazás megmutatta, hogy "Orbán Viktor nem Európa erős embere, hanem megbélyegzett poplista", akit, miközben a kereszténydemokrácia építését hirdeti, a kereszténydemokrata pártok képviselői szavaznak le.

 

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke folyamatos utca tüntetésekre szólította fel az embereket, hogy így döntsék meg a kormány hatalmát.

A népnek mostantól nem csak joga, hanem kötelessége is, hogy a sorsát a kezébe vegye és megfutamítsa ezt a rendszert - fogalmazott.

 

Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke azt mondta, következő EP-választáson nem lehet engedni, hogy "Orbán Viktor többségbe kerüljön", hogy az EP-ben a miniszterelnök pártkatonái legyenek többségben. Aztán az önkormányzati választásokon meg kell szervezni a szabadság kis köreit - tette hozzá.

 

A Fidesz szerint az ellenzék még most sem tudják elfogadni a magyar emberek döntését - reagált a kormánypárt a Sargentini-jelentést megszavazó MSZP, DK és Párbeszéd vasárnapi budapesti tüntetésére.

 

Az ellenzéki politikusok "Brüsszelt és a bevándorláspárti politikusokat támogatták Strasbourgban, és őket képviselik idehaza is" - olvasható a Fidesz közleményében.
comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás