Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

ugytudjuk.hu 2024-10-21 13:26:52
Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Minden intézkedésnek arra kell irányulnia, hogy a NIS2 felkészítés hatékonyan támogassa az átállást az új rendszerre. Ebben az ITSecure csapata élen jár, ami hatalmas könnyebbséget jelent az érintett szektoroknak.

Ez legérzékenyebben a nagyvállalatokat és a kritikus infrastruktúrákat érinti, ami nagymértékben meghatározza a kibervédelemhez való hozzáállást. Tartson velünk és megmutatjuk a legfontosabb alapköveket.

Miért pont a nagyvállalatok?

Az egyre jobban terjedő digitális jelenlét ma már nem csak a hétköznapi felhasználókat érinti. A feltörhető személyes fiókok mellett sokkal nagyobb probléma küszöbén állunk, ami a kibertámadásokat illeti.

Hatalmas károk keletkezhetnek egy incidens nyomán, ami a nagyvállalati szférában okozhat akár globális kihívásokat. Ebből a szempontból viszont hatalmas szerepet kapnak a védelem kidolgozásában a nagyvállalatok és a kritikus infrastruktúrák.

Ezek a nagy szervezetek a megfelelő védelemmel ellátva hozzájárulhatnak egy ország, de akár a globális gazdaság stabilitásának megalapozásához. Ez teszi valóban indokolttá a NIS2 irányelv bevezetésének fontosságát.

Milyen követelményeket támaszt a NIS2 irányelv a nagyvállalatok felé?

Nagyon sok dolog szerepet játszik a folyamatban, ami indukálja azt is, hogy számos követelménynek meg kell felelnünk. Sokkal magasabb szintű kibervédelmi stratégiára van szükség, ami viszont nagyon szigorú jelentési kötelezettséget von maga után.

A biztonsági intézkedések területén minden nagyvállalat számára kihívást jelent, hogy a kibervédelmi politikán és az eljárásrendben is változtatásokat kell eszközölni. Az irányelv által meghatározott minimális biztonsági szintet biztosítani kell.

Az incidenskezelés is komoly erőpróba elé állítja az érintetteket, mert a NIS2 direktíva követelményeinek minden tekintetben meg kell felelni. Mindez viszont lehetővé teszi, hogy a kiberbiztonsági események során megfelelően lehessen reagálni. A cél a károk minimalizálása globális szinten.

Miért fontos a kibervédelmi stratégia a nagyvállalatoknál?

A digitalizációval összekapcsolt rendszerek esetén csak úgy lehet fellépni a kibertámadások ellen hatékonyan, ha megfelelő stratégia támogatja az intézkedési tervet. Ebben hatalmas szerepet kap az üzleti modellbe és az operatív működésbe beépített intézkedéscsomag.

Ennek megfelelően szükségessé válik az is, hogy mérlegelni kell a jogszabályi aspektusokon kívül a technológiai kérdéseket is. Ebbe beletartozik a belső képzési rendszer felépítése, az adatkezelési politika megváltoztatása, és a harmadik féltől származó szolgáltatások kezelésének módja is.

A fókusz így egyértelműen az átgondolt kibervédelmi stratégiák felé irányul minden nagyvállalat számára.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.

Magyar Klipszemle: Pogány Induló videója kapta a fődíjat

Pogány Induló Úgy hiszem című dalához készült kisfilm kapta a fődíjat a 8. Magyar Klipszemle-gálán. A nyertesek között van Azahriah, a Carson Coma és Krúbi is.

Prostitúció Szentgotthárdon

Élettársát kényszerítette testének árulására egy férfi.

Megbüntette a Médiatanács a Győr+ Rádiót

Nem sugároztak elegendő közszolgálati műsort.

Miért előnyös a vezeték nélküli porszívó?

Bár még nagyon messze van karácsony, az üzletekben már készülnek az ünnepi dekorációk, olykor-olykor felcsendül egy-egy téli dallam is, és a híradásokban is egyre több cikk szól arról, mit érdemes vásárolni ajándékba.

Kiszökött és emberre támadt egy moszkvai őrkutya Katafán

Az állat maradandó sérüléseket okozott.

19 fa menekült meg Szombathelyen a kivágástól

És még így is elkészül a csapadékelvezető az Erdei Iskola úton.

Másodfokon is elítélték a betegektől plusz pénzt beszedő Vas megyei orvost

A vádlott a rokonoktól összesen 4 millió 53 ezer 707 forintot kapott.