Melega Miklós: Ezt a pozíciót nem én “hajtottam ki” magamnak

Farkas Bazsi 2024-10-09 07:59:28
A Vas vármegyei közgyűlés társadalmi alelnökének fő feladata a Szombathellyel történő kapcsolattartás lesz.

Melega Miklós, a KDNP szombathelyi szervezetének elnöke önkormányzati képviselőként dolgozott az elmúlt 5 évben. Bár az idei választáson is egyéni körzetben indult, végül nem szerzett mandátumot és a Fidesz-KDNP kompenzációs listájáról sem került be a közgyűlésbe.

Az Ugytudjuk.hu írta meg elsőként, hogy ő lehet Vas Vármegye önkormányzatának első külsős, vagyis társadalmi megbízatású alelnöke. Az alelnököt, az alakuló ülés után, telefonon értük el.

Hétfőn tartották a Vas Vármegyei Közgyűlés alakulóülését, ahol a képviselők megválasztották társadalmi alelnöknek. Mi lesz tulajdonképpen az Ön feladata?

Eddig is szívemen viseltem Szombathely sorsát. Az elmúlt 5 évben, mint önkormányzati képviselő tudtam foglalkozni a város ügyeivel, most pedig mint a Vármegyei Közgyűlés tagja próbálok részben ezért a célért is tenni, ugyanis a Szombathely városával történő kapcsolattartás lesz az egyik fő feladatom. Azt szeretnénk elérni, hogy jó információáramlás legyen a Vármegye és a megyeszékhely között. Eddig ennek a területnek nem volt külön felelőse a vármegyei testületben.

Fotó: Melega Miklós Facebook-oldala

További feladataim között lesz a Vármegyén belül az együttműködés fejlesztése, a közösségépítés elősegítése. A társadalmi kapcsolatok területe, a civil szervezetekkel és az egyházakkal való kapcsolattartás tartozik majd hozzám. Ezeket kaptam elsőként, és aztán a munka közben természetesen még biztosan adódnak további feladatok.

Fontosnak tartom a nemzeti összetartozás erősítését, a kapcsolattartást a határokon kívül rekedt magyar közösségekkel. A vármegye elhelyezkedéséből fakadóan Ausztria, és Szlovénia az a két terület, ahol érdemes lesz ezzel foglalkozni.

Én abban bízok, hogy lehetőségem nyílik egy alkotómunkára, és a közgyűlés minden tagjával konstruktív együttműködésre fogok törekedni.

Hadd tegyek fel egy kellemetlen kérdést, ami sokakban felmerülhetett. Ez nem egy fajta kárpótlás azért, mert nem került be a szombathelyi közgyűlésbe?

Nem tagadom, hogy szívesen lettem volna városi képviselő, hiszen lokálpatrióta vagyok, de nem csak szombathelyi vagyok, hanem Vas vármegyei is. Erre kaptam most felkérést. Nem én “hajtottam” ki magamnak ezt a megbízatást, hanem megkerestek és igen mondtam.

Kitől kapta a felkérést?

A jobboldali közösség szerette volna, ha elvállalom ezt a feladatot. Én egy, a közéletre nyitott ember vagyok. Azért is vágtam bele a képviselőségbe és most ebbe a feladatba is. Engem nem a politikai része érdekelt, hanem a közéleti szerepvállalás az, ami motivál, mert felelősségünk van a helyi közösségért, a közélet alakításáért.  

Ami a megítélt honoráriumot illeti, azt sem kívánom kizárólag saját céljaimra fordítani, hanem, ahogy eddig is, jótékony felajánlásokat is fogok tenni.

Említette, hogy a Szombathellyel történő kapcsolattartás lesz az egyik fő feladata. És ha már nemzeti összetartozás, lehet-e valamit a vármegyei önkormányzatot bevonva előre lendíteni a szombathelyi összetartozás emlékmű, a Szélrózsa ügyén?

Az emlékmű felállítását civil szervezetek indítványozták, a forrásokat is ők kezdték összegyűjteni. Ugyan e civil szervezet közül néhánynak tagja vagyok, de nem szeretném e polgári kezdeményezés tekintetében átvenni az irányítást. Persze, sokat lendít az ügyön, ha van egy-két nagyobb felajánlás, de véleményem szerint a terv megvalósításának finanszírozása nem a vármegyei önkormányzat dolga. Ez az emlékmű akkor lesz mindnyájunké, ha megmarad a közadakozás jellege. Én inkább abban reménykedem, hogy a vármegyei alelnöki pozícióból az ügy népszerűsítéséért fogok tudni többet tenni. És ezért a célért próbálok is majd minden követ megmozgatni.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Balhé volt egy kőszegi focimeccsen

Az egyik szurkoló ittasan poharakat dobál a pályára, majd az egyik játékost meg is rúgta.

Milyen egy jó riasztórendszer, és miért van rá feltétlenül szükségünk?

Manapság, a világban zajló változások, amiket a híradások is rendszeresen közvetítenek nekünk, arra indítanak bennünket, hogy még a korábbiaknál is jobban megbecsüljük azt, amink van. Ugyanis ha elveszítjük ezeket, ma már sokkal nehezebb lesz pótolni őket.

VIDEÓ - Balesetet okozott egy 33 éves férfi Győrben, majd elsétált a helyszínről

Átsodródott a szemközti sávba és összeütközött az ott szabályosan közlekedő járművel.

40 esetben is nem létező termékeket árult egy szombathelyi nő

Most a bíróság dönt a további sorsáról.

LMP: A kormány továbbra is biztosítsa kulturális folyóirataink létét!

1 milliárd 800 millió forintot von el az állam leginkább kulturális folyóiratoktól.

Törvényességi felülvizsgálatot kezdeményeznek Győrben a polgármesteri jogkörök szűkítése, és az SZMSZ módosítása miatt

Pintér Bence Győr polgármestere és Balog-Farkas Renáta önkormányzati képviselő nyújt be panaszt.

Megalakult a Vas Megyei Közgyűlés, Melega Miklós lett az egyik alelnök

Majthényi László maradt az elnök, Kondora Bálint és Marton Ferenc újraválasztott alelnökök lettek.

A hét közepén ismét újabb esőre kell készülni

A hét végére azonban ismét csökken a csapadék esélye, a több-kevesebb napsütés mellett a hőmérséklet csúcsértéke jellemzően 20 Celsius-fok körül várható.

A Falco-meccs bojkottjára szólítottak fel az Egis Körmend szurkolói csoportjai

A piros-fekete drukkerek azt panaszolják, hogy kevés vendégjegyet adott nekik a szombathelyi klub.

Hivatalba lépett Győr új polgármestere

Pintér Bence az átláthatóság megteremtését tűzte ki célul.

Egy kiskorú kislányt vágtak meg Jánosházán a helyközi autóbuszjáraton

Vádat emeltek az elkövető, fiatalkorú férfival szemben.

Közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket találtak a pénzügyőrök egy győri piacon

A közlemény szerint rutinellenőrzésen akadt fenn egy 23 éves férfi, aki egyebek között boxert, ólmosbotot, bozótvágót, pillangó- és rugóskést kínált a vásárlóknak.

Vas megyében a szombathelyi Együtt Olivérért Alapítvány kapta idén a legnagyobb összeget a felajánlott adó 1%-ból 

Egyetlen állatvédő egyesület fért be az egészségügyi alapítványok közé a top 5-be.

Kamu károkkal csalt ki 30 millió forintot biztosítóktól egy szombathelyi férfi

Esetenként 500 ezer és 14 millió forint közötti kártérítéseket igényelt.

Két és fél év alatt közel hétmillió forintot sikkasztott egy Győr-Moson-Sopron megyei önkormányzati ügyintéző

Az összegeket részben kivette a házipénztárból, részben levette a település bankszámlájáról.

A megfelelő árnyékolástechnika kiválasztása

Az elmúlt hónapok kifejezetten meleg napjai, hetei megmutatták, hogy a megfelelő árnyékolástechnika használatára minden otthonban szükség van. A hírek is tele voltak azzal, hogy naponta dőltek meg a melegrekordok. A jövő sem sejtet derűsebb képet, ennél csak melegebb nyarakra számíthatunk.