13 évre ítélték Tarsoly Csabát, a Questor-ügy fő vádlottját

Farkas Bazsi 2024-09-02 10:47:43
Emellett eltiltották vezető tisztségviselői pozíció betöltésétől, valamint tíz évre közügyektől is.

A Fővárosi Törvényszék ma délelőtt hirdetett ítéletet abban a büntetőügyben, amelyben a Quaestor-cégcsoport vezetője és munkatársai vádlottként, míg a nagyszámú károsult sértettként várta a bíróság ítéletét.

Az ügy 1548 oldal terjedelmű – azóta többször módosított és kiegészített – vádirata 2016. február 5-én érkezett a bíróságra. A nyomozati iratok meghaladták a 132 ezer oldalt, míg a mellékletek között 104 db CD lemez és 5 TB kapacitású winchester került becsatolásra.

A tárgyalássorozat 2016 júliusában kezdődött. A Fővárosi Törvényszék összesen 359 tárgyalási napot tartott, ezekből 193 napon tanúk kihallgatására, 73 napon pedig szakértők meghallgatására került sor.

A nyomozás során összesen – kiegészítéseikkel együtt – 21 informatikai szakértői vélemény (közel 5 GB terjedelmű melléklettel), továbbá egyesített könyv-, pénz- és tőkepiaci, valamint informatikai szakvélemény – két kiegészítéssel, 4 GB melléklettel – összesen 861 oldal terjedelemben, továbbá 5 igazságügyi orvosszakértői vélemény került előterjesztésre.

Az ügy bonyolultságát jól érzékelteti, hogy az eljárás bírósági szakaszában 2018 júniusában egy újabb 40 oldalas vádirat benyújtására került sor, amelyet a vádiratokban írt cselekmények szoros kapcsolódása okán a bíróság az alapügyhöz egyesített. Ekkor az ügybe további 2064 oldal terjedelmű újabb nyomozati anyag csatolódott. Mindezen túl az ügyészség 2018 júliusában újabb 25 oldalas vádmódosítást, majd 2019 márciusában 10 oldalas vádkiterjesztést nyújtott be. A bizonyítási eljárás végeztével – az ügyben beszerzett egyesített könyv-, pénz- és tőkepiaci, valamint informatikai szakvélemény megállapításaira tekintettel – 2024 februárjában a vádhatóság 859 oldalas vádmódosításában pontosította az addigi vádakat.

Az ügy sokdimenziós voltát és nehézségét igen jól érzékelteti az a tény is, hogy az eljárás bírósági szakaszában 17 új szakértő kirendelése vált szükségessé. A kirendelt szakértők közül 6 szakértő kizárásáról és 2 további szakértő felmentéséről kellett döntenie a bíróságnak.

Ennyi nehezítő tényező és hátráltató körülmény után a Fővárosi Törvényszék az ügyben ma hirdetett ítéletet, amely szerint Tarsoly Csaba 13 év fegyházbüntetést kapott.

Emellett eltiltották vezető tisztségviselői pozíció betöltésétől, valamint tíz évre közügyektől is - számolt be helyi tudósításában a Telex.

Szólj hozzá!

Víz alá kerülhet a Petőfi híd alatti parkoló

Az ingyenes parkolót az üzemeltető 2024. szeptember 13-án pénteken reggel 8 órától lezárja.

Az ÖBB azt javasolja, hogy ne utazzunk vonattal Ausztriába a várható heves esőzések miatt

Az osztrák vasúttársaság a nemzetközi utasok számára az utazáshoz rugalmas jegyhasználatot biztosít.

6 évre ítélték a sárvári "rabszolgatartót"

Másodfokon kapta meg a súlyosabb ítéletet a vádlott.

Pénteken borult idő várható kiadós esővel, záporral

Délutántól délnyugat felől szakadozik a felhőzet.

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.

Egis Körmend: a begyűrűzött gazdasági válság miatt tovább csökkent a csapat költségvetése

Bebes polgármesternek hiába küldtünk kérdéseket a témában, egyelőre nem válaszolt. 

Új számon lehet elérni a győri kukás céget

A megszokott hívásfogadási időszakokban.

Amit a postai utánvétről tudni érdemes

Sajnos a hírekben és a közvetlen környezetünktől is gyakran hallhatunk olyan esetekről, amikor egy gondosan feladott csomag, aminek az ellenértékét a vásárló előre rendezte, nem érkezett meg a megadott címre vagy a kiválasztott csomagpontra.