Tavaly november óta összesen 8 végrehajtást indítottak a milliárdokkal megtámogatott, tatár filmet gyártó produkciós céggel szemben

Farkas Bazsi 2024-07-02 16:50:00
Az eredeti tervek szerint idén májusban mutatták volna be a Nyugat Kapujában című filmet, de egyelőre csend van a premiert illetően.

Tavaly áprilisban írtunk elsőként a 1242 - A Nyugat Kapujában című film körül kialakult anomáliákról. 

Az Opten adatai szerint, film produkciós cégének a Nyugat Kapujában Kft.-nek korábban több tulajdonosa volt úgy, mint az Egyesült Királyságban bejegyzett Chelsea Pictures Limited valamint a Mozgó Mozi Kft. Ennek a cégnek két magánszemély a tulajdonosa Sipos Kornél és Schatz Péter. Schatz, Habony Árpád korábbi üzlettársa, komoly befolyással bíró szereplő a magyar média és sajtó világban. Az üzletember 2007 és 2008 között vezetője volt a Magyar Televíziónak, a KESMA előtt tulajdonosa és vezetője a kormányközeli Ripostnak.

De korábban a tulajdonosi körhöz tartozott a Rogán Antal apósával rendre bizniszelő Iski Csaba, valamint Iskiné Kalber Mária. Mára mindannyian törölve lettek a tulajdonosok közül.

2023 márciusa óta Farkas Dóra egy személyben a produkciós cég tulajdonosa és ügyvezetője. Pedig a tatárjárás idején játszódó kosztümös kalandfilm igen csak nagy reményekkel, és komoly költségvetéssel indult meg. 

Csak a Nemzeti Filmintézettől két támogatott pályázaton keresztül 2 milliárd 506 millió forint támogatást kapott.

Az eredeti költségvetés egy nyilvános adat szerint 3 milliárd 700 millió forintra rúgott. Az alkotók így a koprodukciós partnerek finanszírozási lehetőségeiben is bíztak.

A kész produkciót idén májusban kellett volna bemutatni. Februárban került feltöltésre egy előzetes a youtube-ra, amelynek minősége nem feltétlenül tükrözi az produkcióra elköltött forint milliárdokat.

A film hivatalos Facebook-oldalán két kommentet találtunk az adminoktól, amelyben a lehetséges megjelenésről írtak. 

2023 június 8-án, az oldal nevében azt írták, hogy a film utómunkálatai folynak, a digitális trükkök(vfx), és hangutómunka. A premier várhatóan jövő, vagyis 2024 tavasszal lesz.

Szintén tavaly novemberben egy újabb komment erősített rá erre. Szintén az oldal nevében írták:

A premier dátum 2024 május eleje. 

Most július van, ám a filmet még mindig nem mutatták be. Közben egyre több olyan információ jutott el szerkesztőségünkhöz, hogy több stábtag is fut a pénze után, mivel nem fizették ki a munkáját. Angliából egy stábtag kereste meg szerkesztőségünket további információk reményében, mint írta, ő is jóval a megállapodott fizetési határidőn túl van, de továbbra is tartoznak neki.

Az Opten adatai szerint 2023 november óta összesen 8 végrehajtást indítottak a cég ellen. Ezeket mind kivétel nélkül közjegyzők indították, vagyis gazdasági szereplők veszítették el a türelmüket a Kft.-vel szemben. Az eljárásokat egyébként maximum 1-2 hónapon belül meg is szüntették.

Már korábbi cikkünk írásakor, vagyis 2023 áprilisában is megkerestük Farkas Dórát, és most is küldtünk neki emailt, ám egyelőre nem válaszolt.

Kerestük a cég 2023-as éves beszámolóját de ezt sem értük el a nyilvános adatbázisban. 

Amint lesz újabb információnk, jelentkezni fogunk. 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.