Velem község jó hírének öregbítéséért kapott díszpolgári címet Balázsy Péter

Farkas Bazsi 2024-06-26 08:37:10
A település polgármestere javasolta a kitüntetést.

Szombaton vehette át a hivatalban lévő Vas megyei jegyző, Balázsy Péter Velem díszpolgári kitüntetését. A 38 éves közszolgálati tisztviselő még aznap Facebook-posztban tudatta, hogy a település vezetőitől a Stirling-villa felújítása kapcsán szervezett ünnepségen vehette át a díszpolgári oklevelet. 

A villát egyébként a Balázsy jegyzőségével működő megyei önkormányzati hivatalon “átfolyatott” uniós támogatásból, mintegy 500 millió forintból renoválták.

Fotó: Balázsy Péter Facebook-oldal

Balázsy 2022-ben alapítója volt a Kőszeghegyaljáért Egyesületnek, amely sajtóhírek szerint ötletgazdája volt annak az Asztalkő Fesztiválnak, ami 350 millió forintos, szintén uniós forrásból több napos kulturális programot kínált, és egyik helyszíne Velem volt. Hogy az egyesület milyen pénzből működik, milyen költségvetéssel bír, egyelőre nem tudni. A birosag.hu-n ugyanis pár napja hiába kerestük a kötelező éves közzétételt, nem találtuk.

Bakos Lászlóhoz (független), Velem polgármesteréhez fordultunk, hogy megtudjuk, kinek a javaslatára, milyen indokkal kapott díszpolgári címet Balázsy. 

A polgármester válaszából kiderül, hogy 2024.05.30-án tartott zárt ülésen döntött a képviselő-testület a cím odaítéléséről. Az előterjesztő maga a polgármester volt. 

Község érdekében kifejtett munkájával eredményesen elősegítette a település szellemi értékeinek gyarapítását, valamint a gazdasági és kulturális élet területén hozzájárult a település rangjának emeléséhez, Velem község jó hírének öregbítéséhez, közösségi életének fejlesztéséhez - szól az indoklás. 

Arra a kérdésünkre, hogy tervezik-e Velemben újabb díszpolgári cím adományozását, a települás első embere azt írta, hogy:

Egyenlőre nem.

Ágh Péter köszönte, de nem kérte a címet

2021-ben Horváth Zoltán (független), csepregi polgármester javaslatára a képviselő-testület megszavazta, hogy díszpolgári címet adományozzanak Ágh Péter (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselőnek. 

Ágh végül egy levélben azt írta, hogy az előterjesztésen meglepődött, de megtisztelőnek tartja. Akkor azonban úgy gondolta, hogy amíg a körzet választott országgyűlési képviselője, a kitüntetésre való jelölést nem fogadhatja el.

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.