A győri városháza jogásza dönt Dézsi újraszámlálási kérelméről

ugytudjuk.hu 2024-06-14 00:54:19
A győri városháza ügyvédje, Dr. Mester László az elnöke a bizottságnak, ami dönt arról, hogy újraszámlálják-e Győrben a polgármesteri szavazatokat.

Csütörtökön hivatalosan is a szavazatok újraszámlálását kérte Győr fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András, aki vasárnap este szorosan, de kikapott a győri polgármesterválasztáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjétől, Pintér Bencétőlírja a Telex.

A két jelölt között 440 szavazatnyi különbség döntött, és 987 érvénytelen szavazat volt.

A lap szerint Dézsi levélben azt kérte, hogy az érvényes és az érvénytelen szavazatokat vizsgálják meg, számolják újra, mert érvényes szavazatokat is érvénytelenné nyilváníthattak. Szerinte volt olyan hely, ahol a jelöltekre leadott szavazatok számát sem tudta mindenki ellenőrizni, mert siettek, hogy végezzenek. Dézsi korábban gratulált ellenfelének, majd még ugyanabban a posztban alkalmatlannak nevezte.

Az ügyben döntő Területi Választási Bizottság elnöke egyébként nem más, mint Dr. Mester László, annak az ügyvédi irodának az elnöke, akiket az elmúlt években a győri városháza havi 1,1 millió forintért foglalkoztatott. A Mester & Társa képviseli az önkormányzatot azokban a perekben is, amelyeket korábban, lapunk újságírójaként még Pintér Bence megválasztott polgármester indított közérdekű adatigénylések elutasítása miatt – olyan pereket, amelyeket meg is nyert az Ugytudjuk.hu. Ugyanígy a Mester & Társa képviselte sokszor Dézsi Csaba András polgármestert, bár az nem világos, hogy ezt ennek a szerződésnek a keretei között, vagy magánmegállapodás alapján teszik-e.

Pintér Bence egyébként az újraszámlálás így reagált:

„Kíváncsian várom, hogy helyt adnak-e a beadványnak a területi választási bizottságnál pénteken. Ha igen, akkor az az érdekes helyzet áll elő, hogy Dézsi Csaba András gyakorlatilag hivatalos papírt szerez arról, hogy az általa vezetett és felügyelt hivatali szervezet képtelen volt megfelelően lebonyolítani a szavazatszámlálást. Ez esetben talán nem az én alkalmatlanságom hangoztatásával kellene foglalkoznia. Mindenesetre én kihívóként sem kérdőjeleztem meg eddig az általa felügyelt hivatali szervezet tisztességét és korrektségét a választási eljárásban, sőt köszönöm az eddigi munkájukat”

írta Facebookon.

Szólj hozzá!

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.