Tóth Kálmán:  Amíg az M86-os nem épül meg, az európai úthálózat részét képező 86-os útra új kicsatlakozást nem építünk

Farkas Bazsi 2024-06-07 15:25:47
Egy propaganda kiadványban jelentek meg valótlan állítások a déli városrészről és Tóth Kálmánról.

Déli Hírek címmel egy propaganda kiadvány jelent meg az elmúlt napokban, ahogy azt az újság címe is sejteti Szombathely déli város részén.

A körzet jelenlegi és újrainduló képviselője Tóth Kálmán (Éljen Szombathely!) Facebook-on jelezte, hogy szerinte, a kiadványban leírtak nem minden része felel meg a valóságnak.

Déli hírek,

"Tisztelt Déli Városrészi Polgárok!

Sokak kapták a postaládájukba az elmúlt napokban a Déli hírek – A déli városrész magazinja című kiadványt. Tekintettel arra, hogy ebben az újságban szerepel néhány megtévesztő kijelentés, pontatlan mondat, valamint pár fotó, amelyet nem hagyhatok szó nélkül.

1. A címlapon található interjú több kijelentése is alkalmas a választók megtévesztésére. 

  a. Leginkább az, hogy a nevét sem vállaló kérdező kész tényként kezeli, hogy én a következő ciklusban is képviselő leszek függetlenül attól, hogy ki nyeri a Déli Városrészen a szavazást. Ez nettó hazugság. A körzetek számának csökkenésével a listás helyek száma is csökken. Ebből az következik, hogy én szinte biztosan nem kerülök a közgyűlésbe, ha nem nyerem meg a körzetet. Értem, hogy ezzel próbálják a szavazókat ellenem fordítani, de azért ezt lehetne őszintén, sportszerűen is.  

  b. Érdekes kijelentés, hogy a jelölt „ezer szállal kötődik a déli városrészhez”. Tekintettel arra, hogy egy séi lakosról van szó, ez meglehetősen erős csúsztatás. Sokan emlékszünk arra, amikor olyan képviselőnk volt, aki havonta egyszer kibiciklizett hozzánk, és tevékenysége ebben merült ki. Szerintem ebből egyszer elég volt.

2. A Vasúti Emléknap megjelenítése is inkorrekt módon történt. Gusztus dolga úgy beállítani egy rendezvényt, mintha a jelöltnek bármi köze lenne hozzá, miközben kimegy rá, ott van fél órát, aztán lelép. Ez nemcsak a közösség lenézése, hanem azoké a valódi szervezőké is (szomszédos polgármesterek, helyi aktivisták és a Polgári Kör tagjai), akik ténylegesen elvégezték az eseményhez kapcsolódó munkát. Arról nem beszélve, hogy sikerült olyan fotót beletenni a kampányújságba, hogy az azon szereplők nem szerettek volna ebben szerepelni, - kaptam is ezzel kapcsolatban telefonhívást…

3. Nyilván lehet vitát folytatni arról, hogy kell-e, lehet-e további kivezető utakat nyitni a városrészünkről. Ugyanakkor a Vadász utca lakói nevében tiltakozom az ellen, hogy Bogát forgalmát ráengedjék az eddig békés zsákutcájukra. A szakemberek között konszenzus van abban, hogy amíg az M86-os nem épül meg, az európai úthálózat részét képező 86-os útra új kicsatlakozást nem építünk. 

Azt gondolom, hogy ezekkel az észrevételekkel tartozom a Déli Városrész lakóinak. Csoportunkban a vita eddig is és ezután is őszinte lesz, a számomra negatív hozzászólásokat nem töröljük, hanem igyekszem érdemben reagálni ezekre. Nem szeretnék ezen változtatni. De a hazugságok és csúsztatások leleplezése mindenkor szükséges, és ebből nem engedek a jövőben sem.

Éljen a Déli Városrész! Éljen Szombathely!"

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.