Már három hónapja nem kaptak fizetést a Haladás VSE dolgozói

Farkas Bazsi 2024-05-24 08:34:11
Szinte biztos, hogy minden jogszabályt betartva az egyesület elnöksége nem tudja összehívni a mérleg elfogadó közgyűlést.

Nincs fizetés a Haladás VSE-ben - írtuk április 27-én megjelent cikkünkben. A helyzet pedig azóta annyit változott, hogy újabb egy hónappal lett több, a ki nem fizetett juttatások száma. Információink szerint ezzel együtt már összesen három havi bérüket várják az egyesület dolgozói.

Egy korábban birtokunkba került levélben Homlok Zsolt elnök azt írta, hogy:

"A késedelem oka, hogy a  2024. évi (központi forrásból érkező)  kiemelt  vidéki sportegyesületi támogatás  -  amely jelentős részét teszi ki az éves költségvetésünknek -  folyósítása egyelőre még nem történt meg a sportszervezetünk részére. 

A Honvédelmi Minisztérium tájékoztatása szerint, hogy a folyósítás április hónapban megtörténik."

De nem történt meg.

Ahogy azt már korábbi cikkünkben írtuk, a támogatás idén 250 millió forintot tesz ki. Csakhogy értesüléseink szerint a központi költségvetésből érkező támogatás feltétele az lenne, hogy a HVSE nullás igazolást mutasson be. Az elmaradt bérek miatt azonban ez jelenleg lehetetlen.

Az állami támogatás amúgy is a Sportkomplexum fenntartási költségeit hivatott fedezni, a kormány ugyanis azt a megoldást találta ki - miután kiderült, hogy a létesítményt a szombathelyi önkormányzat nem tudja fenntartani - hogy az egyesületen folyatják át az üzemeltetési költségek nagy részét.

Így amennyiben meg is kapná a Vasutas Sport Egyesület a pénzt, azt nem fizetésekre, hanem a Komplexum bérleti költségeire kellene továbbutalnia.

Az elmaradt fizetések azért is problémásak, mivel a HVSE komoly TAO támogatást kap. Ez a finanszírozási forma pedig megköveteli, hogy a TAO támogatásban részesülő utánpótlásban dolgozó edzők pontosan kapján meg a járandóságukat. Amennyiben ez nem így történik, a pályázó - jelen esetben a HVSE - súlyosan sérti a pályázati követelményeket.

Úgy értesültünk, hogy a napokban TAO ellenőrzés indítanak a HVSE-nél, ahol ha szabálytalanságot állapítanak meg, akár a teljes TAO támogatás összegét is visszafizettethetik a pályázóval.

A Haladás VSE helyzetét tovább súlyosbbítja, hogy a jogi szabályozás szerint az egyesületnek közgyűlésének május 31-ig el kell fogadnia korábbi év - jelen esetben a 2023 - pénzügyi mérlegbeszámolóját. Ehhez a közgyűlés időpontját legkésőbb, annak megtartása előtt 15 nappal ki kell küldeni.

Ám mivel ez eddig nem történt meg, és 31-ig már csak 8 nap van, így az a jogszabályi követelményeknek megfelelően nem tud megtartásra kerülni.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Átadja listás helyét Sárváron Gagyi Levente, pedig korábban alpolgármester is lehetett volna

Helyette Kampelné Kozlovszki Marianna kapja a Fidesz-KDNP kompenzációs listás helyét.

OVF: Folytatódik az apadás, a Dunánál és a Rábánál segédkező vízügyesek hazaindulhattak

Győrnél a Duna hatására az apadási tendencia mellett némi emelkedés valószínű a hétvégén, de a vízállások fokozat alatt maradnak.

Pintér Bence szerint egyértelmű a győriek akarata: békét szeretnének

Több interjút is adott a megválasztott győri civil polgármester az utóbbi napokban.

Jelen állás szerint Lenkai Nóra mandátumot kap Szombathelyen

Határozatot hozott a Helyi Választási Bizottság.

Bekamuzták, hogy a nő vezette a balesetet okozó autót Szombathelyen, ráfáztak

Ittasan villanyoszlopnak ment, megpróbálta kivágni magát.

Újraszámolják Győrben a szavazatokat

A Területi Választási Bizottság helyt adott Dézsi Csaba András beadványának.

Haladás: Reális esély a megyei 1. osztályra van

Taggyűlést tartottak a csapatot üzemeltető Kft.-nél.

Ezek a kültéri párnák passzolnak egy modern teraszhoz

Egy hosszú nap után mindenkinek jólesik, amikor egy kényelmes és puhán párnázott kerti kanapén ejtőzik a családdal, a barátokkal.

Ötmillió forint gyorssegéllyel támogatja a Katolikus Karitász a vihar sújtotta településeket

Narda, Felsőcsatár, Horvátlövő, Vaskeresztes, Pornóapáti, Szentpéterfa részesül az adományból. Várják a további felajánlásokat.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.