Pintér Bence feljelentést tett a győri Apáca utcai telek ügyében

ugytudjuk.hu 2024-05-14 08:45:34
Pályáztatás nélkül adta el a város a bekerített parkolót.

Hűtlen kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület győri polgármesterjelöltje – derült ki egy videóból.

Pintér a videóban elmondta: mivel lett volna másik vevő a telekre, a Győr-Szol azonban pályáztatás nélkül adta el végül az elkerített parkolóként hasznosított, addig az önkormányzati cégnek hasznot hajtó ingatlant, ezért szerinte megkárosították a várost. A rendőrség nyomozni kezdett az ügyben.

Január 30-án számoltunk be a 2022 őszén magánkézbe került győri, Apáca utca és Újkapu utca sarkán álló telekről, amelyet korábban bérletes parkolóként hasznosított a Győr-Szol, és amely azért került most elő, mert a város most még 68 négyzetméter közterületet csapna hozzá ahhoz a helyrajzi számhoz. Február közepén a Győr-Szol közérdekű adatigénylésünkre adott válasza alapján megírtuk, hogy a területre az eladáskor nem hirdettek nyilvános pályázatot, nem tartottak licitet.

Cikkünk megjelenése után lapunkat megkereste egy győri polgár, aki elmondta:

a kérdéses terület őt is érdekelte vevőként, 2022 folyamán ezt többször jelezte is a Győr-Szol, illetve a városháza illetékeseinek.

Ezt az állítását aztán üzenetváltások bemutatásával igazolta is. Elmondása szerint járt a vagyonkezelésnél személyesen is, és kapott olyan ígéretet is, hogy szólnak neki, ha eladóvá válik a terület.

Ez azt jelenti, hogy teljesen életszerű lett volna a területre pályázatot kiírni, vagy egyéb módon versenyeztetni a vásárlási szándékkal rendelkezőket, hiszen a jelek szerint a Győr-Szol legalább két potenciális vevőről tudott. A város így a területért magasabb összeget szerezhetett volna, ha mindenképp az értékesítés volt a cél.

„Ingyenes tulajdonba adás nem történik”?

Az ügyről szóló partnerségi egyeztetésen (7. oldal) egyébként részt vett és kérdezett a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület belvárosi, révfalui és víziváros képviselőjelöltje, Hargitai István, ahol a kérdéseire azt a választ kapta, hogy a telek ingyenes kiegészítésével „adásvétel nem történik”, illetve „ingyenes tulajdonba adás nem történik”. Eközben a rendezési terv módosítását előkészítő dokumentum ezt írta korábban:

„A tulajdonos a mindössze 152 m2 területű ingatlant ki szeretné egészíteni a telekkel határos jelenleg közterületbe eső területrésszel, amely jelenleg az Apáca utca részét képezi. A történelmi térképek azt igazolják, hogy a telekhatárok régebben a tulajdonos által megvalósítani kívánt állapot környékén húzódtak. A tulajdonos a kialakuló telken egy egylakásos lakóépületet kíván építeni.”

A Győr-Szol kérdésünkre nem árulta el, hogy mennyiért adta el a területet. A bérletes parkoló immár magánkézben is működött tovább, azon a területen is, ami hivatalosan – még – közterület.

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.