Pintér Bence feljelentést tett a győri Apáca utcai telek ügyében

ugytudjuk.hu 2024-05-14 08:45:34
Pályáztatás nélkül adta el a város a bekerített parkolót.

Hűtlen kezelés miatt, ismeretlen tettes ellen tett feljelentést Pintér Bence, a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület győri polgármesterjelöltje – derült ki egy videóból.

Pintér a videóban elmondta: mivel lett volna másik vevő a telekre, a Győr-Szol azonban pályáztatás nélkül adta el végül az elkerített parkolóként hasznosított, addig az önkormányzati cégnek hasznot hajtó ingatlant, ezért szerinte megkárosították a várost. A rendőrség nyomozni kezdett az ügyben.

Január 30-án számoltunk be a 2022 őszén magánkézbe került győri, Apáca utca és Újkapu utca sarkán álló telekről, amelyet korábban bérletes parkolóként hasznosított a Győr-Szol, és amely azért került most elő, mert a város most még 68 négyzetméter közterületet csapna hozzá ahhoz a helyrajzi számhoz. Február közepén a Győr-Szol közérdekű adatigénylésünkre adott válasza alapján megírtuk, hogy a területre az eladáskor nem hirdettek nyilvános pályázatot, nem tartottak licitet.

Cikkünk megjelenése után lapunkat megkereste egy győri polgár, aki elmondta:

a kérdéses terület őt is érdekelte vevőként, 2022 folyamán ezt többször jelezte is a Győr-Szol, illetve a városháza illetékeseinek.

Ezt az állítását aztán üzenetváltások bemutatásával igazolta is. Elmondása szerint járt a vagyonkezelésnél személyesen is, és kapott olyan ígéretet is, hogy szólnak neki, ha eladóvá válik a terület.

Ez azt jelenti, hogy teljesen életszerű lett volna a területre pályázatot kiírni, vagy egyéb módon versenyeztetni a vásárlási szándékkal rendelkezőket, hiszen a jelek szerint a Győr-Szol legalább két potenciális vevőről tudott. A város így a területért magasabb összeget szerezhetett volna, ha mindenképp az értékesítés volt a cél.

„Ingyenes tulajdonba adás nem történik”?

Az ügyről szóló partnerségi egyeztetésen (7. oldal) egyébként részt vett és kérdezett a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület belvárosi, révfalui és víziváros képviselőjelöltje, Hargitai István, ahol a kérdéseire azt a választ kapta, hogy a telek ingyenes kiegészítésével „adásvétel nem történik”, illetve „ingyenes tulajdonba adás nem történik”. Eközben a rendezési terv módosítását előkészítő dokumentum ezt írta korábban:

„A tulajdonos a mindössze 152 m2 területű ingatlant ki szeretné egészíteni a telekkel határos jelenleg közterületbe eső területrésszel, amely jelenleg az Apáca utca részét képezi. A történelmi térképek azt igazolják, hogy a telekhatárok régebben a tulajdonos által megvalósítani kívánt állapot környékén húzódtak. A tulajdonos a kialakuló telken egy egylakásos lakóépületet kíván építeni.”

A Győr-Szol kérdésünkre nem árulta el, hogy mennyiért adta el a területet. A bérletes parkoló immár magánkézben is működött tovább, azon a területen is, ami hivatalosan – még – közterület.

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.