Marton Zsolt, Szombathely korábbi fideszes alpolgármestere függetlenként indul el Kámon-Herény képviselői mandátumáért

Farkas Bazsi 2024-04-23 07:53:37
Nyíltan üzent a K. Endrét mentegető fideszes Horváth Gábornak.

Izgalmasan alakul Szombathely 1-es számú, vagyis a Kámon-Herény-Minerva városrészt összefogó választókerület a sorsa. A kerület jelenlegi képviselője Horváth Gábor (Fidesz-KDNP). A képviselőt már korábban “gyámság alá” helyezte Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester, ugyanis Horváth sokadik felszólalásában csakis arról beszélt, hogy milyen megoldandó problémák vannak a körzetében, tenni azonban nem sok mindent tudott. Ezt elégelte meg Nemény, és kinevezte a körzet városvezetői felelősének László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármestert.

Azóta László elérte, hogy megújuljon a Rumi Rajki István utca, gyalogátkelőt létesítsenek a METRO áruház elé vagy, hogy rendezett buszmegálló szolgálja ki az utasokat a Minerva lakótelepen.

Idén februárban került nyilvánosságra az a levél, amit K. Endre a bicskei pedofilíáért elítélt gyermekotthon igazgató, bűnsegédje adott közre, és amiben a bíróság által elítélt, majd a köztársasági elnök által kegyelmet kapott bűnsegéd mentegette magát bestiális tettei miatt.

Ezt a levelet osztotta meg Facebook-oldalán Horváth Gábor, majd kommentekben az elkövető védelmére is kelt. Volt olyan hozzászólás, ami arról írt, hogy volt olyan áldozat, aki öngyilkos lett a gyermekotthonban történtek miatt, Horváth ezt egyszerűen kinevette.

Majd, amikor már az országos elérésű internetes újságok írtak Horváth pedofil mentegetéséről, a képviselő elérhetetlenné tette a posztját.

A közélet Horváth lemondását követelte, a képviselő azonban nem vállalta tetteinek következményét, mandátumát nem adta vissza, sőt, az idei önkormányzati választáson ismét elindult egyéni képviselőnek.

Ez bizony egy vörös vonal, gyermekbántalmazókat nem mentegetünk

- mondja Marton Zsolt, Szombathely korábbi fideszes alpolgármestere abban a videóban, amelyben bejelenti, hogy független képviselőjelöltként indul el a Kámon-Herény-Minerva városrészen.

Ezért úgy döntöttem, hogy független képviselőként elindulok, a gyermekbántalamzót mentegető képviselő Horváth Gábor választókerületében, Kámonban és Herényben - jelentette ki Marton, aki egyből kampánycsapat toborzásba is kezdett Facebook-videójában.

Figyelmeztessük együtt a gyermekbántalmazót mentegető képviselőt!

- zárt így Marton.

Martonnak egyébként nem ismeretlen terep a város északi része, hiszen 2010 és 2014 között ennek a körzetnek volt egyéni képviselője. 

Támogasd adód 1%-val a hatalomtól független újságírást!

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adószám: 19294571-1-18.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Milyen beltéri falfestéket válasszunk a lakás tisztasági festéséhez?

Közeleg a nyár, a lakásfelújítás időszaka, amikor sokan állnak neki maguk az otthonuk tisztasági festésének, hogy a megkopott, bekoszolódott falak újra szép színben ragyoghassanak.

Tálalástan, textiltechnológia, kisállattenyésztés - ezek a tantárgyak izzasztották meg Lenkai Nórát

Megnéztük, mit is kellett tanulni a háztartásökonómia és életvitel szakon.

Száz köbméter fát vágott ki Natura 2000-es területen a sárvári férfi

A fakitermeléssel a fasor megszűnt élőhelyként létezni.

Kis szünet után péntek délután jönnek a záporok, zivatarok

A délkeleti, majd délnyugatira forduló szél helyenként megerősödik, zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek.

A különleges nyári italok megdobják a forgalmat!

Vendéglátósként lényeges szempont a bevétel, nyáron pedig nincs is más dolgod, mint hogy mutatós és finom hűs italokat kínálj a szomjas vendégek számára. Olyanokat, amikért újra és újra el fognak jönni hozzád és nem csupán egy felejtős hely leszel a napjuk során.

A Nemzeti Választási Bizottság szerint semmilyen jogsértést nem követett el a Savaria Fórum

Jagodits Zsuzsanna, a Fidesz-KDNP szombathelyi képviselőjelöltje panaszolta be az önkormányzati lapot. Az NVB most minden korábbi “állva maradt” panaszát lesöpörte az asztalról.

Melyek egy számítógép fő alkotórészei?

Számítógépvásárlás előtt állva mindenki igyekszik alaposan felmérni, hogy mit tudnak az egyes modellek, ehhez viszont tisztában kell lenni azzal, hogy mire jók a különféle alkotóelemek. Cikkünkben bemutatjuk, mire érdemes figyelni az alkatrészek tekintetében. 

A szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje a kézilabdával támadja a szombathelyi városvezetést

Pődör Zoltán szerint mivel nem engedik be őket az Arénába így nem kapnak licencet. A városvezetés arra hívta fel Pődör figyelmét, hogy az általa kért ingyenes használat ügyében csakis a közgyűlés jogosult dönteni.

Karácsony lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát

Vitézy és Ungár Péter szerint is mondvacsinált indokot húzott elő.

A Győri Ítélőtábla helyben hagyta a csepregi kegyetlen szülők ítéletét

Az anyát 18 év, az apát 16 év fegyház-büntetésre ítélték.

Idén is megrendezik Szombathely főterén a Quadrille Fesztivált

Több száz fiatal táncolja a négytételes francia négyest május 17-én, pénteken a szombathelyi Fő téren.

Ne féljünk tőlük, ne üldözzük az ártalmatlan tőrösdarazsakat!

Ráadásul az óriás tőrösdarázs védett, természetvédelmi értéke 50 ezer forint.

Pars Krisztiánnak megtiltotta a Fidesz, hogy vitázzon

A szombathelyi Derkovits-városrész jelöltjeinek választási vitája elmarad, de szociális ügyekben azért lesz egy kerekasztal beszélgetés.

Milyen anyagú kádat válassz, ha sokáig élveznéd a szépségét és a kényelmét?

Az otthonok egyik legintimebb helyiségei, a fürdőszobák kialakítása során számos szempontot kell mérlegelni annak érdekében, hogy olyan hellyé tegyük, ahol szívesen töltünk időt, és amelyet hosszú évtizedekig élvezhetünk. 

Ungár Péter: Amelyik vitára meghívnak, arra elmegyek

Az LMP EP listavezetője szerint, aki nem megy el vitára, pedig meghívják, az nem méltó a választópolgárok bizalmára.

Évi 300 millió adóforint megy el a Haladás Sportkomplexum működtetésére

A Haladás VSE tavaly és idén is 250 millió forintnyi közpénz támogatást kapott.

Miről ismerhetjük fel a minőségi CBD olajat?

Amikor valamilyen táplálékkiegészítővel, illetve annak a szedésének a gondolatával kacérkodunk, akkor lényeges kérdés az is, hogy hogyan válasszuk ki azt a konkrét terméket a sok közül, amit majd fogyasztani fogunk.