Horváth Gábor fideszes önkormányzati képviselő, és Gyurácz Ferenc a jobboldal helyi értelmiségi vezetője is Facebook-posztban állt ki a pedofil-botrány érintettje mellett

Farkas Bazsi 2024-02-11 15:49:00
Boldogan terjesztették K. Endre kamu levelét.

“Kommentár nélkül:
Frissítés! Szegedma oldalon törölték a cikket, így csatolok egy másik linket” - elsőként ennyit posztolt ki Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) szombathelyi önkormányzati képviselő, a link pedig arra a Szegedma.hu cikkre mutatott, ami K. Endre állítólagos levelét közölte. A MediaWorks lapja később elérhetetlenné tette a cikket, ám más egyéb oldalakon továbbra is megtalálható.

Horváth a poszt alatti kommentek között többek között azt írta:

"Jogszolgáltatás van és nem igazságszolgáltatás. Vajon Gyurcsány Ferenc miért nem mondott le és vonult vissza a politikától 2006-ban? Novák Katalin megtette, ezzel mindenképpen példát mutatott."

Gyurácz Ferenc, a Vasi Szemle korábbi főszerkesztője, a szombathelyi jobboldal egyik vezéralakja a következőt posztolta ki:

"Kónya Endre (a kegyelmet kapott tanár) hosszú levelét a Vadhajtásokon nem tudtam végigolvasni, mert éppen kertet ástam.
Amennyit elolvastam belőle, az alapján nagy valószínűséggel állítható, hogy Kónya nem követte el azt, amiért börtönbüntetésre ítélték. (Akkor, amikor az egyik bizonyítottan pedofil tanár csak felfüggesztett büntetést kapott...)

Azért kapott kegyelmet - nagyon helyesen! -, mert nem bűnös.

Súlyos kommunikációs és szervezési hiba történhetett, hogy ez a levél akkor - és nem előbb -  jelent meg, amikor a köztársasági elnök és Varga Judit képviselő asszony már meghozta és éppen be  is jelentette a döntést a lemondásukról.

A Vadhajtások nyilván emiatt le is vette a levelet, s most nem olvasható.

Bizonyára voltak, akik időben lementették. Szeretném végigolvasni. Megvan valakinek? Vagy tud linket hozzá?"

A levél, amire egyébként mind a két közéleti szereplő hivatkozik kamu. A Blikk érte el a bicskei intézet volt igazgatóhelyettesének a feleségét, aki elmondta: nem a férje, vagyis a Novák Katalin által kegyelemben részesített K. Endre írta a posztot.

Nincs közünk semmihez - nyilatkozta az asszony.

Frissítés

Horváth Gábornak kommentben jeleztük, hogy a levelet nem K. Endre írta. A képviselő ezek után törölte a hozzászólásunkat.

Frissítés 2

A Blikk újabb verziója szerint a kevelet mégis K. Endre írta.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.