Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

ugytudjuk.hu 2024-04-13 10:19:09
Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Nos, ez utóbbiak biztosan nem tudnak ellenállni mai cikkünk főszereplőjének, a harlekin tacskóknak sem. 

Mi az a harlekin tacskó?

Tacskó kutyát már mindenki látott, a többség pedig a “hagyományos” megjelenésű, barna-fekete bundájú ebet érti alatta. Csakhogy létezik a tacsiknak egy különleges színváltozata is, a harlekin. 

Itt a bunda az alapszínek mellett különféle árnyalatú foltokkal tarkított, például csoki barna, fekete, de létezik kékes bundájú változat is. Ami azonban közös bennük, hogy mindegyikük igényli a megfelelő táplálékot, de a Kutyakajas.hu Webáruház Julius K9 tápjaival biztosan nem lősz majd mellé. 

Érdekességként megemlítjük, hogy léteznek még fehér színű harlekin tacsik is, de ők sajnos hibás génekkel születnek, emiatt sajnos nagy az esély arra, hogy egészségügyi gondjaik lesznek és általában az ivarérett kort sem érik meg. 

Kicsi a bors, de erős

Ha azt hiszed, hogy a tacskó apró mérete miatt egy kevés mozgást igénylő, nyugodt természetű, könnyen nevelhető fajta, akkor tévedsz. Ne feledd, hogy eredetileg kotorékebnek tenyésztették, így nemcsak a mozgásigénye nagy, hanem bizony erősen munkálkodik benne a vadászösztöne is. 

Emellett nagyon intelligens és meglehetősen makacs, ez a kombó pedig alaposan feladja a leckét a gazdinak. A tacsinál mindig az aktuális hangulatától függ, hogy most éppen egy szelíd, cuki kiskutyus, vagy maga a négylábú ördög. Szétcsócsált cipők, megrágcsált bútorok, kiásott virágágyások? Üdv a klubban, tacskó gazdi! 

Persze azért túlzás lenne azt állítani, hogy ez a fajta kutya nem nevelhető és tanítható, ám előre szólunk, hogy sok-sok türelemre, kitartásra, és persze rengeteg jutalomfalatra lesz szükség, ugyanis kedvenced imádja a hasát, de azt nagyon. 

Finom kutyanasikkal viszont remekül lehet motiválni, ám ne vidd túlzásba, hiszen elég hízékony őkelme. Bőven elég, ha a jutalomfalatokat csak a tréningezéshez használod, egyébként pedig kedvenced tálját jó minőségű kutyatáppal töltöd fel. 

Még egy jó tanács: már kiskorától kezdd el hozzászoktatni ahhoz, hogy a nap egy részében egyedül van, különben nemcsak az otthonod fog úgy kinézni, mint egy háborús övezet, hanem a szomszédokat is az őrületbe kergeti a folyamatos, magas hangú ugatásával.

Mivel etesd kedvencedet?

Szerencsére a tacsik nem tartoznak a finnyás ebek közé (persze kivétel mindig akadhat), sőt, kifejezetten haspókok. Ezért kis termetük ellenére nem muszáj apró szemű tápot választani, hiszen ezt gyorsan “beszippantják” anélkül, hogy alaposan megrágnák a falatokat, aminek viszont a fogsoruk látja majd kárát. 

A nagyobb szemű eleséget érdemes habzsolásgátló tálban felkínálni, mert így kedvenced nem tudja pillanatok alatt befalni az egész eledelt, amivel a gyomrát is kíméli.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.