Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

Farkas Bazsi 2024-04-11 16:31:09
A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérletében, valamint életveszélyt okozó súlyos testi sértés kísérletében bűnösnek mondta ki, és első fokon tizennégy év fegyházra ítélte a Szombathelyi Törvényszék azt a férfit, aki felgyújtotta két hajléktalan társát, egy harmadikat pedig egy vita hevében mellkason szúrt - közölte az MTI-vel a törvényszék szerdán.

Az ítélet indoklása szerint a férfi, aki hajléktalan életmódot folytatott, napi rendszerességgel nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott el fedél nélküli társaival. A vádlott 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

A vádlott nem segített a tűz eloltásában, csak nevetett. A sértettet a mentők kórházba szállítottak, ahol a szakszerű ellátás ellenére október 17-én meghalt. Szakértői vélemény szerint halálát leromlott általános egészségi állapota mellett égési sérülései is okozták.

Az ítélet szerint 2022. október 17-én este a szombathelyi hajléktalanszállón a vádlott ittas állapotban összevitatkozott a szobatársával, felkapott az asztalról egy kést, amellyel az ágyon ülő sértettet mellkason szúrta. A sérülés ugyan nyolc napon belül gyógyult, de az eszközre, illetve az elkövetés körülményeire tekintettel akár súlyosabb következménnyel is járhatott volna, fennállt akár az élet kioltásának veszélye is.

A felsorolás szerint a vádlott 2022. október 29-én - minden előzmény nélkül - meggyújtotta a földön fekvő hajléktalan társa ruházatát a hátán, amely lángra kapott. A tüzet a sértett a földön hemperegve oltotta el, a hátán és oldalán első-, másod- és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Törvényszék elsőfokú ítélete szerint a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett, ezért az ítélet nem jogerős.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.