Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

ugytudjuk.hu 2024-04-11 16:27:20
Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Ehhez hoztunk most a mai cikkünkben néhány tippet, amelyekről egyébként az Otthonok & Megoldások tippek rovatában olvastunk. 

Lépésről lépésre haladj!

A legtöbbünknek a rendrakás egyáltalán nem tartozik a kedvenc tevékenységei közé, és ha nem lépésről lépésre haladunk, akkor bizony hamar elmehet a kedvünk tőle. Ezért az első javaslatunk számodra, hogy ne rögtön a teljes helyiségnek ugorj neki, hanem válassz ki egy kisebb felületet, és először ott csinálj rendet. 

Sokkal jobban fogod érezni majd magad, ha látod, mennyivel jobban néz ki ez a rész, amely sikerélmény erőt adhat a nagyobb rendszerezésre váró feladatokhoz. 

Szelektálásra fel!

Nagyon sokunknál fordul elő az, hogy csupán az érzelmi kötődés miatt tartunk meg egy tárgyat, holott ahhoz semmilyen praktikum nem társul. Ennek köszönhetően pedig a lakás idővel egy zsúfolt tárolóhellyé válik. 

Ha rád is igaz mindez, akkor a második javaslatunk számodra, hogy menj végig a lakáson, és gyűjts össze minden olyan dolgot, amit feleslegesnek gondolsz, vagy már egyáltalán nem használod! Majd tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

●    Szükségem van erre a dologra?
●    Az elmúlt egy évben elővettem?
●    Tetszik még nekem?

Ha egy tárgynál valamelyik kérdésre “nem” a válasz, akkor bizony mennie kell. De nem muszáj feltétlenül kidobnod. Biztosan van olyan ismerősöd, akinek elajándékozhatnád, vagy egy olyan jótékonysági szervezet, aki szívesen fogadja adomány gyanánt. Bármelyik opció mellett is döntesz, egy biztos, a lakásod jól fog járni, mivel azáltal sok értékes helyet szabadíthatsz fel, ami még inkább megkönnyíti a rendrakást.

Az apróságok rendszerezésére fordíts kiemelt figyelmet!

A kulcstartók, a tollak, a kisebb dekorációk és az egyéb apróságok hajlamosak gyakran elkeveredni az eredeti helyükről, ezáltal pedig még inkább a rendetlenség érzetét keltik a lakásban. Ezért is fontos, hogy a rendrakás során különös figyelmet szentelj nekik, és vezess be kisebb dobozokat vagy tárolókat a rendszerezésükre.

Végső lépések

Miután mindent rendbe tettél, rendszereztél és letakarítottál, ideje kicserélni a vastag, meleg téli takarókat és párnákat világosabb tónusú, mintás darabokra, hogy a lakás valóban friss és üde hangulatot árasszon.

Továbbá egy-egy vázát, virágcserepet vagy gyertyát is nyugodtan kicserélhetsz. Meglátod, ez is sokat ad majd hozzá a tavaszi nagytakarítás jelentette frissességhez.

Sőt, átrendezheted akár a bútorokat is. Ehhez azonban fontos, hogy átgondold, az adott elrendezés hogyan szolgálja jobban a tér optimális kihasználását.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.