Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

ugytudjuk.hu 2024-04-11 16:27:20
Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Ehhez hoztunk most a mai cikkünkben néhány tippet, amelyekről egyébként az Otthonok & Megoldások tippek rovatában olvastunk. 

Lépésről lépésre haladj!

A legtöbbünknek a rendrakás egyáltalán nem tartozik a kedvenc tevékenységei közé, és ha nem lépésről lépésre haladunk, akkor bizony hamar elmehet a kedvünk tőle. Ezért az első javaslatunk számodra, hogy ne rögtön a teljes helyiségnek ugorj neki, hanem válassz ki egy kisebb felületet, és először ott csinálj rendet. 

Sokkal jobban fogod érezni majd magad, ha látod, mennyivel jobban néz ki ez a rész, amely sikerélmény erőt adhat a nagyobb rendszerezésre váró feladatokhoz. 

Szelektálásra fel!

Nagyon sokunknál fordul elő az, hogy csupán az érzelmi kötődés miatt tartunk meg egy tárgyat, holott ahhoz semmilyen praktikum nem társul. Ennek köszönhetően pedig a lakás idővel egy zsúfolt tárolóhellyé válik. 

Ha rád is igaz mindez, akkor a második javaslatunk számodra, hogy menj végig a lakáson, és gyűjts össze minden olyan dolgot, amit feleslegesnek gondolsz, vagy már egyáltalán nem használod! Majd tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

●    Szükségem van erre a dologra?
●    Az elmúlt egy évben elővettem?
●    Tetszik még nekem?

Ha egy tárgynál valamelyik kérdésre “nem” a válasz, akkor bizony mennie kell. De nem muszáj feltétlenül kidobnod. Biztosan van olyan ismerősöd, akinek elajándékozhatnád, vagy egy olyan jótékonysági szervezet, aki szívesen fogadja adomány gyanánt. Bármelyik opció mellett is döntesz, egy biztos, a lakásod jól fog járni, mivel azáltal sok értékes helyet szabadíthatsz fel, ami még inkább megkönnyíti a rendrakást.

Az apróságok rendszerezésére fordíts kiemelt figyelmet!

A kulcstartók, a tollak, a kisebb dekorációk és az egyéb apróságok hajlamosak gyakran elkeveredni az eredeti helyükről, ezáltal pedig még inkább a rendetlenség érzetét keltik a lakásban. Ezért is fontos, hogy a rendrakás során különös figyelmet szentelj nekik, és vezess be kisebb dobozokat vagy tárolókat a rendszerezésükre.

Végső lépések

Miután mindent rendbe tettél, rendszereztél és letakarítottál, ideje kicserélni a vastag, meleg téli takarókat és párnákat világosabb tónusú, mintás darabokra, hogy a lakás valóban friss és üde hangulatot árasszon.

Továbbá egy-egy vázát, virágcserepet vagy gyertyát is nyugodtan kicserélhetsz. Meglátod, ez is sokat ad majd hozzá a tavaszi nagytakarítás jelentette frissességhez.

Sőt, átrendezheted akár a bútorokat is. Ehhez azonban fontos, hogy átgondold, az adott elrendezés hogyan szolgálja jobban a tér optimális kihasználását.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.