Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

ugytudjuk.hu 2024-04-11 16:27:20
Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Ehhez hoztunk most a mai cikkünkben néhány tippet, amelyekről egyébként az Otthonok & Megoldások tippek rovatában olvastunk. 

Lépésről lépésre haladj!

A legtöbbünknek a rendrakás egyáltalán nem tartozik a kedvenc tevékenységei közé, és ha nem lépésről lépésre haladunk, akkor bizony hamar elmehet a kedvünk tőle. Ezért az első javaslatunk számodra, hogy ne rögtön a teljes helyiségnek ugorj neki, hanem válassz ki egy kisebb felületet, és először ott csinálj rendet. 

Sokkal jobban fogod érezni majd magad, ha látod, mennyivel jobban néz ki ez a rész, amely sikerélmény erőt adhat a nagyobb rendszerezésre váró feladatokhoz. 

Szelektálásra fel!

Nagyon sokunknál fordul elő az, hogy csupán az érzelmi kötődés miatt tartunk meg egy tárgyat, holott ahhoz semmilyen praktikum nem társul. Ennek köszönhetően pedig a lakás idővel egy zsúfolt tárolóhellyé válik. 

Ha rád is igaz mindez, akkor a második javaslatunk számodra, hogy menj végig a lakáson, és gyűjts össze minden olyan dolgot, amit feleslegesnek gondolsz, vagy már egyáltalán nem használod! Majd tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket:

●    Szükségem van erre a dologra?
●    Az elmúlt egy évben elővettem?
●    Tetszik még nekem?

Ha egy tárgynál valamelyik kérdésre “nem” a válasz, akkor bizony mennie kell. De nem muszáj feltétlenül kidobnod. Biztosan van olyan ismerősöd, akinek elajándékozhatnád, vagy egy olyan jótékonysági szervezet, aki szívesen fogadja adomány gyanánt. Bármelyik opció mellett is döntesz, egy biztos, a lakásod jól fog járni, mivel azáltal sok értékes helyet szabadíthatsz fel, ami még inkább megkönnyíti a rendrakást.

Az apróságok rendszerezésére fordíts kiemelt figyelmet!

A kulcstartók, a tollak, a kisebb dekorációk és az egyéb apróságok hajlamosak gyakran elkeveredni az eredeti helyükről, ezáltal pedig még inkább a rendetlenség érzetét keltik a lakásban. Ezért is fontos, hogy a rendrakás során különös figyelmet szentelj nekik, és vezess be kisebb dobozokat vagy tárolókat a rendszerezésükre.

Végső lépések

Miután mindent rendbe tettél, rendszereztél és letakarítottál, ideje kicserélni a vastag, meleg téli takarókat és párnákat világosabb tónusú, mintás darabokra, hogy a lakás valóban friss és üde hangulatot árasszon.

Továbbá egy-egy vázát, virágcserepet vagy gyertyát is nyugodtan kicserélhetsz. Meglátod, ez is sokat ad majd hozzá a tavaszi nagytakarítás jelentette frissességhez.

Sőt, átrendezheted akár a bútorokat is. Ehhez azonban fontos, hogy átgondold, az adott elrendezés hogyan szolgálja jobban a tér optimális kihasználását.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.