Olvasót nevelni könnyebb, mint gondolnánk!

ugytudjuk.hu 2024-04-10 11:14:21
Sokan sóhajtozva mondják, hogy úgy szeretnék, ha a gyermekük szeretne olvasni. Még többen vannak olyanok, akik mint valami szent receptet, kutatják fel az internet legutolsó szegletét is varázserejű tippeket kutatva.

Közben pedig a világ legegyszerűbb dolga megszerettetni a gyerekekkel a könyveket és az olvasást. Röviden annyi a teendő, hogy járjunk előttük példával, illetve tegyük a könyveket, az olvasást a mindennapjaink részévé. Ha így teszünk, garantáltan kineveljük a következő generáció kis molyait. Mai írásunkban éppen ezért kicsit konkrétabb teendőket is hozunk!

Legyen a könyv az élet része!

Amint az életünk részévé válik egy, a Mai-Könyv.hu kínálatában is kapható böngésző, az lesz az érthetetlen, hogy hogyan tudtunk enélkül létezni. Minden korosztályt elvarázsol, így abszolút jolly joker lesz ez a típusú könyv.

Persze már a gyermek születése előtt is érdemes felolvasni neki, ám a születése után egyből is akár újraindulhat a meseolvasói szolgáltatásunk. Olvashatunk neki bármit, a lényeg, hogy olvassunk.

Legyen már saját kis könyvtára, illetve lásson a mi kezünkben, valamint otthon is néhány könyvet. Ezzel együtt sosem árt az sem, ha minden ünnepre, alkalomra kap könyvet is ajándékba, illetve sokat nyom a latban az is, ha beiratkozunk vele a helyi könyvtárba, és mind a könyvvásárlás, mind pedig a -kölcsönzés egy fantasztikus programot jelent szülő és gyermek számára egyaránt.

Mindig a kornak és az érdeklődésnek megfelelő címeket válasszuk!

Nagyban hozzájárul ahhoz, hogy mekkora kedvvel olvas a gyermek, hogy milyen könyveket teszünk le elé. 

Az egészen kicsiket a kukucs-könyvek, a totyogókat a rövidebb, míg nagy ovisokat inkább a hosszabb történetek érintik meg. Számtalan kedvenc címre bukkanhatunk a fent említett könyvesbolt webáruházában, így mindenképpen érdemes kísérletezni azzal, hogy mi is válik be igazán a gyermekünknél.

Az érdeklődési kör mellett azt talán már mondani sem kell, hogy a mindennapos olvasás sem maradhat el: az esti mese beépül a napirendbe, ám kiemelendő, hogy a nap bármely szakában kerülhet elő könyv, kiváltképp akkor, ha a gyermek keze ügyében, elérhető közelségben alakítjuk ki a saját könyvespolcát.

A hangoskönyvekről se feledkezzünk meg!

Még felnőttként is pazar élmény tud lenni, amikor egy alapból is nagyszerű könyvet egy-egy híres-kedves színészünk/színésznőnk olvas fel elragadó hangján, kitűnő hangsúlyozással. Miért épp a gyerekeket fosztanánk meg ettől a lehetőségtől?!

Számtalan hangoskönyv érhető el akár a híres videómegosztó portálokon, akár a kifejezetten erre készült applikációkban.

Ha megmutatjuk a gyermekünknek, hogy milyen sokféle könyv létezik, és mennyi formában lehet élvezni őket, akkor egészen biztosan olyan felnőtt lesz belőle, aki szeret majd olvasni!

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Zápor, zivatar lehet csütörtökön Győrben és Szombathelyen is

Helyenként intenzív, nagyobb mennyiségű csapadék is előfordulhat.

Videó - Büntetőfékezés az M85-ösön

Csüccs vissza és mennyé' már!

Ittasan csattant a betonhídfőnek egy sofőr Körmendnél

Könnyű sérülésekkel úszta meg az esetet.

LMP: A magyar kormány meddig szolgáltatja ki a magyar munkavállalókat a távol-keleti multiknak?

A párt szerint a munkavállalói jogok korlátozása Dél-Koreában lehetséges, hogy elfogadott, de Magyarországon ez elfogadhatatlan.

Hatodikas lány késelt a bőnyi iskolában

Túl van az életveszélyen az a lány, akit tanulótársa szúrt meg a bőnyi Szent István Király Általános Iskolában hétfőn.

Nőt futtatott, négy és fél év börtönt kapott a körmendi férfi

A férfi a helyszín biztosításával és a neki dolgozó nő szállításában való közreműködéssel teremtette meg a prostitúciós tevékenység feltételeit.

LMP: A DK olyan dolgokkal támadja Vitézyt, amelyek Karácsonyra is igazak

„Érdemes lenne a DK-nak olyan érveket találnia Vitézy Dávid ellen, amelyek nem igazak Karácsony Gergelyre” – írta az LMP.

Napos, meleg hétfővel indul a hét

A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.