Dézsi ígéri: működni fog a fürdő

Pintér Bence 2024-04-10 18:46:16
A polgármester szerint van élő szerződése a városnak a Rába Quellével, pedig maga Kovacsics Imre mondta, hogy új közbeszerzést kell lefolytatni, amin ő nem biztos, hogy indul.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Sajtótájékoztatót tartott Dézsi Csaba András győri polgármester a szentiváni levegőtisztasági mérésről szerdán, amelynek végén a tegnap napvilágot látott Kovacsics-féle hangfelvétel kapcsán arról kérdeztük a polgármestert, hogy ki fog-e nyitni idén nyáron a tavaly átadott, 23 milliárd forintból felújított fürdő. A Rába Quelle igazgatója, Kovacsics Imre ugyanis arról beszélt, hogy elindulhatna az új közbeszerzésen a fürdő üzemeltetéséért, de azon gondolkodik, hogy nem fog.

Dézsi Csaba András a sajtóeseményen azt mondta: van érvényben lévő szerződés, működni fog a fürdő, és Kovacsics Imre nem jelezte nekik azt, hogy ez ne így lenne.

„Az, hogy miket mond különböző helyeken a hátunk mögött, titkos megbeszéléseken vagy nem titkos megbeszéléseken, az nem a mi dolgunk” – mondta még Dézsi, majd lezárta a sajtótájékoztatót és kivonult a teremből arra hivatkozva, hogy nem a tárgyban kérdezünk, és élő videót készítünk róla, amit tilos. Egyébként állítása nem volt igaz, élő videót nem készített senki, egy szimpla videófelvételt indított el a Magyar Narancs szintén helyszínen lévő újságírója.

A szerződésre vonatkozó állítás azért érdekes, mert mint nemrég megírtuk: Győr és a Pannon-Víz 30 milliós büntetést kapott, miután a megújult fürdő üzemeltetésére nem írtak ki új közbeszerzést, hanem azt egy szerződésmódosítással automatikusan a Rába Quelle kapta. Ezzel együtt a a Közbeszerzési Hatóság döntése meg is semmisítette a szerződésmódosítást, ami azt jelenti, hogy nincs élő szerződése a Rába Quellének a várossal az üzemeltetésről – ezt a hangfelvételen maga Kovacsics is megerősíti ugye.

Dézsi Csaba András azonban már sem az erre, sem az arra vonatkozó kérdésre nem válaszolt, hogy tudja-e az önkormányzat maga működtetni a fürdőt, ha Kovacsics Imre cége kiszáll a történetből. Arra a kérdésünkre, hogy ha az Oxygen Media vagy a Győr-Plusz készíthetett videófelvételt a sajtótájékoztatón, akkor a Magyar Narancs újságírója miért nem, nem kaptunk választ.

A sajtóeseményekre vonatkozó szabályok szerint sajtótájékoztatón szabadon lehet videófelvételt készíteni a Városházán.

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.