Domborműveket, réztáblákat, Mindszenty József fejszobrát lopták el, felelniük kell

Pintér Bence 2024-03-12 08:52:49
Az egyik megvádolt férfi az 1 160 000 Ft értékű lopott tárgyakat 60 000 forintért értékesítette egy szintén megvádolt férfinak.

A Szombathelyi Járási Ügyészség más bűncselekmények mellett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a három férfival és egy nővel szemben, akik közül ketten a vádirat szerint 2022 januárjában, egy római katolikus plébánia tulajdonát képező stáció oszlopokról lefeszítettek és elloptak 14 darab vörösréz táblát, valamint eltulajdonították Mindszenty József bíboros bronz fejszobrát, összesen 1 160 000 forint értékben. A bűncselekményt a megvádolt nő figyeléssel biztosította.

Másnap az egyik férfi elkövető a harmadik társával a stáció oszlopokról sikertelenül próbált lefeszíteni 14 darab, összesen 9 800 000 forint értékű domborművet, hogy azokat is ellopják. Az egyik megvádolt férfi az 1 160 000 Ft értékű lopott tárgyakat 60 000 forintért értékesítette egy szintén megvádolt férfinak, aki annak ellenére vásárolta meg azokat, hogy tudott arról, hogy büntetendő cselekményből származnak.

A lopott holmit megvásárló terheltet az ügyészség pénzmosás bűntettével vádolja. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.