Elbújt a kérdéseink elől a pedofilsegítőt mosdató szombathelyi önkormányzati képviselő Horváth Gábor

Farkas Bazsi 2024-02-26 15:22:00
Az önkormányzat bizottsági ülésén Koczka Tibor képviselő lemondásra szólította fel Horváthot. Korábban az LMP is azt kérte, adja vissza a mandátumát.

Titokban abban bíztam, hogy Horváth Gábor bizottsági tagtársunk a mai bizottsági ülésen már nem lesz jelen, hiszen olyan gyalázatosan kommentálta az úgynevezett kegyelmi ügy történéseit, hogy nem az áldozatok oldalára állt, hanem, a pedofilmentő, a segítő oldalára állt - így kezdet Koczka Tibor (Pro Savaria) önkormányzati képviselő a szombathelyi közgyűlés Gazdasági és Jogi Bizottságának hétfő délutáni ülésén a felszólalását. 

Koczka így folytatta: Tette ezt Facebook-poszt megosztásában, kommentekben, úgy gondolom, hogy ezek után nincs helye a szombathelyi közéletben. Úgy gondolom, hogy nagy merészség részéről, hogy ma még itt megjelent. Van még alig 72 órája a csütörtöki közgyűlésig, addig eldöntheti, hogy mitévő legyen ez ügyben. Csak jelzem neki, hogy a kremlminológia szerint, de most itt Magyarországon karmelitalógát kell mondani, aszerint, ha egy NER-es újságban kicikkezik a fideszes képviselő urat, az azt jelenti - elnézést az úrért -, hogy elküldték neki a selyemzsinórt. Miután a helyi sajtóban ez megjelent és az országos sajtó is átvette, Önnek elküldték a központból a selyemzsinórt. 

Kérem vonja le a következtetést erről és távozzon a szombathelyi közéletből. ne terhelje ezzel se a pártját, se másokat - zárt határozottan a képviselő.

Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) képviselő erre nem reagált, sőt, a bizottsági ülés egyetlen napirendjéhez sem szólt hozzá.

Az ülés közben próbáltuk lefotózni a képviselőt, ám ő rendre eltakarta az arcát, és határozottan utasítani próbált, hogy ne fotózzuk.

Fotó: Farkas Bazsi

Horváth közel 2 hete tett nyilvános Facebook-bejegyzést, amiben megosztotta azt a levelet, amelyet K. Endre írt, és amelyben a jogerősen elítélt, majd köztársasági kegyelemben részesült elkövető önmagát mosdatta. Később Horváth azt írta, a bicskei gyermekotthon igazgatójának pedofil tetteit eltussolni próbáló Endre kapcsán, hogy Magyarországon jogszolgáltatás van és nem igazságszolgáltatás. Amikor pedig az egyik hozzászóló azt írta, hogy az eset kapcsán volt olyan áldozat, aki végül öngyilkos lett, Horváth egyszerűen nevető fejet tett a kommenthez.

A képviselő később törölte a posztot. 

Erről a két hete elsőként az Ugytudjuk.hu írt. Majd a hétvégén a Hírklikk és az Index is foglalkozott vele.

A mai bizottsági ülésen, az ülést vezető Bokányi Adrienn (Éljen Szombathely) önkormányzati képviselő azt mondta, hogy a bizottságnak nincsen joga arra, hogy Horváthot megfossza bizottsági tagságától. Mandátumának visszaadásáról vagy a képviselőnek vagy a jelölő szervezetnek van módja dönteni. 

Tegnap a LMP Vas megyei szervezete közleményben kérte, hogy a történtek után Horváth adja vissza a mandátumát.

A bizottsági ülés után próbáltuk megszólaltatni a képviselőt, ám ő arcát takarva menekült el a kérdéseink elől.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is