Nem szavazta meg a Környezetvédelmi Bizottság a győri költségvetést

Pintér Bence 2024-02-20 16:55:02
Hajtó Péter a Győr-Szol kapcsán tett fel kérdéseket, tájékozódni akar a bizottság, nem mondtak igent a költségvetésre.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Hétfőn tartották a Környezetvédelmi Bizottság ülését Győrben. Az általában röviden ülésező bizottság üsszeülése ebben a hónapban másfél óráig tartott, a város 2024-es költségvetéséről szóló napirendi ponthoz ugyanis Hajtó Péter volt fideszes, jelenleg független, Borkai Zsolt kampányát támogató képviselő módosító indítványt nyújtott be a Győr-Szollal kapcsolatban

A Győr-Szol ugye kiszervezte a városüzemeltetési feladatokat egy közbeszerzés keretein belül a WHB Facility Management Kft.-nek,

ezzel kapcsolatban Hajtó hűtlen kezelés miatt feljelentést tett, és az ügyben jelenleg nyomozás folyik.

A gyárvárosi képviselő szerint ugyanis a közbeszerzésben felsorolt tételek esetében vannak olyan városüzemeltetési munkák, ahol a korábbihoz képest háromszoros, és van, ahol 15-vagy 20-szoros költségnövekedést jelentenek. Hajtó az ülésen kiosztott egy dokumentumot is, amelyben összevetette, hány forintot költött a város városüzemeltetésre, és ezzel párhuzamosan a munkák hány százalékát szervezte ki alvállalkozóknak az elmúlt években.

A dokumentum, tehát a Hajtó Péter által bemutatott számok szerint 2018-ban, 2019-ben és 2020-ban 1,1-1,3 milliárd forintba került a városüzemeltetés, és a munkák 46-50 százalékát végezték alvállalkozók,

míg a 2021-es évben már közel 2,1 milliárd forint volt a városüzemeltetés költsége, és a munkák 64,2 százalékát végezték alvállalkozók.

Ennek fényében Hajtó 700 milliót vonna el a városüzemeltéstől, amire most 2 milliárd 259 millió forintot szána a város a 2024-es költségvetésben; 100 milliót pedig a polgármesteri hivataltól. Ebből Hajtó útfelújításra 600 milliót, térfigyelő kamerákra 48 milliót költene. Emellett külön kitért arra, hogy a Dézsi Csaba András polgármester által alapított Szívkatéterezés Győr Alapítvány ne kapjon a várostól 15 milliót, azt más civil szervezetek között osztaná szét.

A fideszes többségű bizottság először véletlenül megszavazta a módosítót, aztán új szavazáson leszavazták azt,

de ugyanígy nem szavazták meg a költségvetés elfogadását sem, azzal, hogy a Hajtó által bemutatott témában szeretnének még tájékozódni.

A költségvetésről a győri közgyűlés jövő kedden dönt.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is