A hálószoba jelentősége vitathatatlan!

ugytudjuk.hu 2023-12-20 10:04:46
Hiszen minden onnan indul! Ott kezdődik a nap, ott ébredsz fel, és ott teszed ki a lábadat az ágyból, hogy aztán kiderüljön, jó vagy rossz nap vár rád. Persze ezt nagyban meghatározza az is, hogy hogyan aludtál, amire viszont nagy hatással van a hálószoba berendezése. 

Éppen ezért úgy határoztunk, hogy mai írásunkban erre a témára térünk ki egy kicsit, hogy minél több embernek induljon nagyszerűen lehetőleg minden napja!

Mi a helyzet a bútorokkal?

Mindenképpen érdemes felülvizsgálni a bútoraidat, hiszen azok az egyik legsarkalatosabb pontjai annak, hogyan érzed magad a hálószobában. Vess egy pillantást a saját hálódra, majd a Prémium bútoráruház hálószoba részlegének termékeire. Ha a kettőt összehasonlítod, feltehetően rá fogsz jönni arra, hogy min érdemes változtatni a jobb hatás érdekében.

A helyiség mérete nyilvánvalóan nagyon sok mindent meghatároz, ám vannak fix bútorok, amelyek egyetlen hálószobából sem hiányozhatnak.

Ilyen természetesen az ágy, az éjjeliszekrény, és ha a négyzetméterek száma engedi, akkor a fésülködőasztal vagy egy-egy jól megválasztott polc. Így első olvasatra biztosan rém könnyűnek tűnik a választás, pedig nem az, hiszen számos szempontot figyelembe kell venni az ideális választáshoz. Ha úgy érzed, elvesztél, a Prémium bútoráruház munkatársai segítenek eligazodni a hálószobai bútorok útvesztőjében!

Fontos a hatás!

Akármilyen lakberendezési oldalt nézel is meg, mindegyik azt hangsúlyozza, hogy a hálószoba legyen tág, szellős, és semmiképpen se zsúfoljunk bele túl sok mindent.

Ezt úgy fogod tudni elérni, hogy világos falakat varázsolsz, sőt, ha igazán profi szeretnél lenni, akkor a padló és a plafon lesz megegyező színű.

Nyitott és alacsony bútorokban gondolkozz, sőt, az ablakot is hagyd szabadon, hadd ömöljön be minél több természetes fény! Azonban nem bízhatsz mindent a Napra, gondosan és alaposan kiválsztott világítással szintén tudod növelni a teret, és máris nem tűnik olyan szűknek az amúgy gyakorta valóban szűkös hálószoba.

Tovább trükközhetsz egy-egy tükörrel, amely játékos módon nyújtja tovább a teret. 

Ám ne feledkezz meg a szükséges rendszerezésről sem: ha mindennek megvan a maga helye, nem uralkodik el a káosz, és átláthatóbbá válik a helyiség. 

A szokásaidat is felül kell vizsgálni!

Ha már ott tartasz, hogy van egy új hálószobád, frissen festett fallal, vagy akár csak a padló új, esetleg a bútorokat cserélted le, akkor mindenképpen érdemes a saját szokásaidon is néhány változtatást eszközölni. 

Fontos leszögezni, hogy a hálóban nincs helye semmilyen kütyünek: se telefon, se laptop, se tévé, se számítógépes játék nem kaphat ott helyet. További teendő a megfelelő fényforrások beiktatása, valamint fejben tartani, hogy az agyad csak teljes sötétségben tud pihenni. 

Végezetül a fogyasztási szokásokra sem árt kitérni: nehéz ételt, koffeines és alkoholos italokat, valamint közösségi médiát nem ér fogyasztani a hálóban. Már ha pihentető alvásban szeretnél részesülni.

Szponzorált tartalmat olvastál!

Szólj hozzá!

Rászállt a versenyhivatal a Sparra

Az üzlet által vállalt kötelezettségek végrehajtását vizsgálják.

Szakítás miatti bosszúból, különös kegyetlenséggel bántalmazta élettársát egy gönyűi férfi

A bántalmazást követően a férfi arra utasította a nőt, hogy menjen a fürdőszobába, tisztálkodjon, lássa el a bántalmazás következtében kialakult sérüléseit, majd távozzon.

Két hidat is lezárnak Győrben az áradás miatt

A Révfalusi (Kossuth) híd és a Petőfi híd is zár alatt az árhullám miatt.

Víz alá kerülhet a Petőfi híd alatti parkoló

Az ingyenes parkolót az üzemeltető 2024. szeptember 13-án pénteken reggel 8 órától lezárja.

Az ÖBB azt javasolja, hogy ne utazzunk vonattal Ausztriába a várható heves esőzések miatt

Az osztrák vasúttársaság a nemzetközi utasok számára az utazáshoz rugalmas jegyhasználatot biztosít.

6 évre ítélték a sárvári "rabszolgatartót"

Másodfokon kapta meg a súlyosabb ítéletet a vádlott.

Pénteken borult idő várható kiadós esővel, záporral

Délutántól délnyugat felől szakadozik a felhőzet.

Az e-rolleres, a gyalogos és kerékpáros közlekedés áll az idei Biztonság Hete középpontjában

Az év első hat hónapjában 319, személyi sérüléssel is járó baleset okozói vagy elszenvedői voltak az e-rollereket használók.

A paleo étrend hatása a testünkre

Az életmódváltás sosem egyszerű, sokszor még a legkisebb változtatásokat is nehéz beépíteni a mindennapokba, ha már egy sok éve megszokott rutint próbálunk elhagyni vagy teljesen felváltani egy másikkal. A legnehezebb a modern étkezést átalakítani és egy egészséges alternatívára váltani.

Tízedannyi mikroműanyag van a Balatonban, mint a Bodrogban

Ezer liternyi Balaton-vízben 21 mikroműanyag található, a Kis-Balatonban 7-8 körül van ez a szám, míg Magyarország egyik legszennyezettebb vizében, a Bodrogban 214,8 műanyagszemcsét számoltak össze a HUN-REN Balatoni Limnológiai Kutatóintézetének kutatói.

Újból csökken az üzemanyagok ára

Azért még így se olcsó!

Akad olyan szeszes ital, ami sosem fog kimenni a divatból!

Az idők változnak, és az italok világában is markánsan megmutatkoznak különböző trendek, amelyek hatására egyes nedűk korábbi fénye elhalványul, míg mások szinte felragyognak az ismeretlenségből.