Czeglédy Csaba: Séllei Árpád, Szántó Erzsébet és Homlok Zsolt gyáva, szar ember módjára viselkednek

Farkas Bazsi 2023-12-14 15:41:00
A Szombathelyi Haladás ügyvezetői és tulajdonosa a meghívásuk ellenére nem mentek el a mai közgyűlésre. A testület zárt ülésen kapott tájékoztatást a cég helyzetéről.

Elsőként az Ugytudjuk.hu számolt be róla, hogy komoly pénzügyi problémák vannak a Szombathelyi Haladás NB II-es és a Viktória FC NB I-es csapatát működtető Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft-nél. Fizetési elmaradásokról, beszállítói tartozásokról kaptunk információkat, amiket végül a klub is megerősített.

A cégben a szombathelyi önkormányzatnak 10.2%-os tulajdonrésze van, 10%-ot az Illés Sport Alapítvány, a maradék részt pedig a Homlok Zsolt tulajdonában lévő Haladás Marketing Kft birtokol.

Az önkormányzat régóta szeretett volna képbe kerülni a céget illetően, nem egy esetben keresték Szántó Erzsébet és Séllei Árpád ügyvezetőket, ám felvilágosítást nem kaptak.

Ők is és a tulajdonos is meghívást kapott a Gazdasági és a Városstratégiai Bizottság ülésére is, de egyikre sem mentek el.

László Győző (Éljen Szombathely!) alpolgármester a mai közgyűlésen - ahová szintén kaptak a cégvezetők és a tulajdonos meghívást, ám nem jelentek meg - azt mondta, hogy beszélt Homlok Zsolttal, aki visszahívást ígért neki, ám ezt végül nem tartotta be.

Czeglédy Csaba (független) önkormányzati képviselő azt mondta, hogy Séllei Árpád, Szántó Erzsébet és Homlok Zsolt gyáva, szar ember módjára viselkednek.

Megjelent a teremben Unger Richard, a Felügyelő Bizottság elnöke. Az ő meghallgatásával, zárt ülésen folytatódott a közgyűlés. 

A közgyűlés azt a határozatot hozta, hogy felkéri a többségi tulajdonost a fennálló de, a rendelkezésre álló információk szerint, kezelhető likviditási problémák kezelésére az általa választott intézkedéseket tegye meg. A közgyűlés azt is javasolta, hogy 2024. január 15-én újabb taggyűlést hívjanak össze a pénzügyi helyzet ismertetésére. 

Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése a Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. helyzetéről szóló tájékoztatást tudomásul veszi.
 
Közgyűlés felkéri a társaság többségi tulajdonosát, hogy a fennálló, de a rendelkezésre álló információk alapján kezelhető likviditási problémák megoldásához szükséges, általa vázolt és tervezett intézkedéseket tegye meg.
 
A Közgyűlés javasolja, hogy 2024. január 15. napján újabb taggyűlés kerüljön összehívásra a társaság pénzügyi, gazdasági helyzetének újabb értékelése érdekében - szól a közgyűlési határozat pontos szövege.

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.