A városháza dolgozóit akarja megvédeni az újságíróktól a győri városvezetés

Pintér Bence 2023-11-09 17:08:05
Hazugságokkal teli szöveget küldött ki a városháza.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Miután megírtuk, hogy szigorodnak az újságírókra vonatkozó előírások a győri városházán, a városháza sajtóosztálya „sajtóreagálás” tárggyal „helyesbítést” küldött lapunk számára. Bár nem világos, hogy ezzel mit akartak pontosan, mivel kérdést nem küldtünk nekik az ügyben, az egészen abszurd szöveget közöljük az eredeti helyesírással:

„Addig ameddig az ugytudjuk.hu, a 24.hu, az Átlátszó és a Magyar Narancs pártpolitikai alapon működő szerkesztőségek tagja nem kezdett el jogszabály ellenesen viselkedni a győri városházán és annak eseményein: a bizottsági üléseken, közgyűléseken, sajtónyilvános eseményeken, addig ameddig Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának folyosóján az ott dolgozók személyiségi jogait nem sértették meg, addig nem volt szükség szabályok bevezetésére. Miután viszont atrocitások érték Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának dolgozóit, kénytelenek voltunk mi is – más intézményekhez hasonlóan – megalkotni a dolgozók védelmére irányuló intézkedéseket. A városháza továbbra is nyitott az újságírók előtt de a politikai célú, provokatív, feszültséget generáló viselkedés formáknak nem ad teret. A valótlanságot terjesztő, a szabályzatot be nem tartó, fizetett politikai aktivistákat nem áll módunkban fogadni.”

Furcsa állítások ezek, hiszen sosem viselkedtünk jogszabályellenesen és soha nem érte részünkről atrocitás a városháza dolgozóit.

Emellett továbbra is értelmetlennek tűnik az intézkedés, hiszen a bizottsági ülésekre és a közgyűlésre akárki bemehet, hiszen ezek nyilvánosak; a sajtótájékoztatókra pedig egyébként is csak fideszes propagandalapoknak küld meghívót a győri városháza, tehát szinte esélytelen, hogy ezekre bárki is megpróbáljon bejutni – legyen az újságíró vagy a polgármester képzeletében létező „fizetett politikai aktivista”.

Mivel konkrét példát nem hoztak, ezért csak találgatni tudunk, hogy a fent linkelt cikkben is idézett esteről van szó, amikor idén áprilisban egy meghirdetett sajtótájékoztatóra – amelyre csak a helyi kormánypárti sajtó kapott hivatalos meghívott, de amiről értesültünk – nem akarták beengedni sem az Ugytudjuk, sem a Magyar Narancs munkatársát. Akkor is írásos meghívóra hivatkoztak a portán, és megpróbálták elérni, hogy ne jussunk be az épületbe, de belefutottak abba a problémába, hogy a Kisalföld velünk egyszerre érkező fotósának sem volt ilyen meghívója.

Akkor az egész jelenetsort élőben közvetítettük a Facebookon, azt a részt is, amikor a lépcső tetején a polgármester sofőrje próbált teljesen jogszerűtlenül az utunkba állni, de miután közöltük vele, hogy élő felvétel forog, félreállt az útból. A felvételen sem a portások, sem a sofőr arcát nem mutattuk. Az pedig nem atrocitás, hogy megkérdeztük a portásokat, miért és kinek az utasítására nem akarnak minket beengedni, és megkértük őket, hogy hívják oda azt az embert.

A sajtótájékoztatón végül így meg tudtuk kérdezni, hogy mikor hallott először a polgármester arról, hogy Győrszentiván már tavaly óta esélyes volt a Volkswagen közép-európai akkugyárának elhelyezésére – ahogy arról a GyőrPlusz beszámolt korábban. A kérdésre Dézsi nem válaszolt.

Szólj hozzá!

Az LMP üdvözli a debreceni akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyének megsemmisítését

A katasztrófavédelmi engedélyezési eljárás során a hatóság megsértette a nyilvánosságra vonatkozó szabályokat.

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.