A városháza dolgozóit akarja megvédeni az újságíróktól a győri városvezetés

Pintér Bence 2023-11-09 17:08:05
Hazugságokkal teli szöveget küldött ki a városháza.

Pintér Bence a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje lesz a 2024-es önkormányzati választáson.

Miután megírtuk, hogy szigorodnak az újságírókra vonatkozó előírások a győri városházán, a városháza sajtóosztálya „sajtóreagálás” tárggyal „helyesbítést” küldött lapunk számára. Bár nem világos, hogy ezzel mit akartak pontosan, mivel kérdést nem küldtünk nekik az ügyben, az egészen abszurd szöveget közöljük az eredeti helyesírással:

„Addig ameddig az ugytudjuk.hu, a 24.hu, az Átlátszó és a Magyar Narancs pártpolitikai alapon működő szerkesztőségek tagja nem kezdett el jogszabály ellenesen viselkedni a győri városházán és annak eseményein: a bizottsági üléseken, közgyűléseken, sajtónyilvános eseményeken, addig ameddig Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának folyosóján az ott dolgozók személyiségi jogait nem sértették meg, addig nem volt szükség szabályok bevezetésére. Miután viszont atrocitások érték Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának dolgozóit, kénytelenek voltunk mi is – más intézményekhez hasonlóan – megalkotni a dolgozók védelmére irányuló intézkedéseket. A városháza továbbra is nyitott az újságírók előtt de a politikai célú, provokatív, feszültséget generáló viselkedés formáknak nem ad teret. A valótlanságot terjesztő, a szabályzatot be nem tartó, fizetett politikai aktivistákat nem áll módunkban fogadni.”

Furcsa állítások ezek, hiszen sosem viselkedtünk jogszabályellenesen és soha nem érte részünkről atrocitás a városháza dolgozóit.

Emellett továbbra is értelmetlennek tűnik az intézkedés, hiszen a bizottsági ülésekre és a közgyűlésre akárki bemehet, hiszen ezek nyilvánosak; a sajtótájékoztatókra pedig egyébként is csak fideszes propagandalapoknak küld meghívót a győri városháza, tehát szinte esélytelen, hogy ezekre bárki is megpróbáljon bejutni – legyen az újságíró vagy a polgármester képzeletében létező „fizetett politikai aktivista”.

Mivel konkrét példát nem hoztak, ezért csak találgatni tudunk, hogy a fent linkelt cikkben is idézett esteről van szó, amikor idén áprilisban egy meghirdetett sajtótájékoztatóra – amelyre csak a helyi kormánypárti sajtó kapott hivatalos meghívott, de amiről értesültünk – nem akarták beengedni sem az Ugytudjuk, sem a Magyar Narancs munkatársát. Akkor is írásos meghívóra hivatkoztak a portán, és megpróbálták elérni, hogy ne jussunk be az épületbe, de belefutottak abba a problémába, hogy a Kisalföld velünk egyszerre érkező fotósának sem volt ilyen meghívója.

Akkor az egész jelenetsort élőben közvetítettük a Facebookon, azt a részt is, amikor a lépcső tetején a polgármester sofőrje próbált teljesen jogszerűtlenül az utunkba állni, de miután közöltük vele, hogy élő felvétel forog, félreállt az útból. A felvételen sem a portások, sem a sofőr arcát nem mutattuk. Az pedig nem atrocitás, hogy megkérdeztük a portásokat, miért és kinek az utasítására nem akarnak minket beengedni, és megkértük őket, hogy hívják oda azt az embert.

A sajtótájékoztatón végül így meg tudtuk kérdezni, hogy mikor hallott először a polgármester arról, hogy Győrszentiván már tavaly óta esélyes volt a Volkswagen közép-európai akkugyárának elhelyezésére – ahogy arról a GyőrPlusz beszámolt korábban. A kérdésre Dézsi nem válaszolt.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is