Dézsi nem árulta el, mikor hallott először arról, hogy akkumulátorgyárat akarnak Győrbe telepíteni

Pintér Bence 2023-04-14 17:11:00
Meghívót követeltek, majd Dézsi polgármester sofőrje próbálta megállítani újságírónkat, aki egy nyilvános sajtótájékoztatóra ment a városházán.

Egészen elképesztő jelenetek játszódtak le ma délelőtt a győri városházán, ahová 9 órára sajtótájékoztatót hirdetett meg Dézsi Csaba András (Fidesz-KDNP) polgármester a győrszentiváni légszennyezettségi mérés részeredményeiről.

A nyilvános sajtótájékoztatóra azonban az Ugytudjuk.hu és a Magyar Narancs tudósítóit nem akarták beengedni.

Papp László Tamás, az Ugytudjuk.hu egykori munkatársa, a Magyar Narancs és az Átlátszó tudósítója már 8:40-kor jelezte telefonon nekem, hogy ő nem jutott túl a portán, ugyanis papírra kinyomtatott, írásos meghívót követelnek tőle. Amit sem ő, sem én nem kaptunk, más forrásból jutott el hozzánk a sajtótájékoztatóhoz írt meghívó. Ezután kamerával érkeztünk meg a portára a kollégával együtt, ahol ismét hasonló tájékoztatást kaptunk.

Homokszem került azonban a gépezetbe, ugyanis a kormányközeli kézben lévő Kisalföld munkatársa is éppen velünk egyszerre érkezett, és neki sem volt meghívója. Vad telefonálgatás kezdődött, mivel mi is kértük, hogy az utasítást kiadó személy legyen szíves személyesen elmagyarázni, hogy miért nem mehet be két újságíró egy sajtótájékoztatóra.

A következő verzió az volt, hogy rendben van, Papp László Tamás felmehet, meg a kisalföldes kolléga is, de én nem. Az indoklás szerint azért, mert egy laptól csak egy ember mehet fel – valószínűleg azt gondolta valaki fent az irodában, hogy volt kollégám és én még egy helyen dolgozunk, és ők ki is választották, hogy ki mehet fel kettőnk közül, ahogy azt szabad országokban szokás. Ezen felül persze minden más lap és csatorna (RTL, GyőrPlusz, Kisalföld, Oxygen) legalább két emberrel képviseltette magát.

Miután jeleztük mindezt, elindultunk a lépcsőn, amelynek tetején Dézsi polgármester sofőrje próbált megállítani ugyanezekkel az indokokkal, de mellette is sikeresen elsétáltunk. Videón ez így nézett ki:

A sajtótájékoztatóról szóló tudósításunk itt olvasható, a légszennyezettségi adatok ismertetése után jöhettek a kérdések.

A győri Fidesz propagandalapjában pár hete kész tényként kezelték azt, hogy Győrszentiván már tavaly óta esélyes a Volkswagen közép-európai akkugyárának elhelyezésére. Ezért azt kérdeztük a polgármestertől, hogy ő mióta tudott erről a tényről. Csak a győrPluszból értesült erről? Vagy tudott róla korábban? Az is érdekelt volna még minket, hogy ha tudott róla korábban, akkor miért tagadta tavaly augusztus óta minden egyes alkalommal, hogy szó lenne akkumulátorgyárról?

A kérdésünkre, mint az a fenti videón megtekinthető, a polgármester nem válaszolt. Először a GyőrPluszhoz és a Volkswagenhez próbált minket irányítani, mikor jeleztük, hogy nem ez volt a kérdés, akkor Prédl Adél,

a polgármester sajtósa vette el tőlünk a szót azzal, hogy ezen a sajtótájékoztatón nem ez a téma.

A sajtótájékoztatón a Magyar Narancs és az Ugytudjuk.hu tudósítóin kívül senki más nem kérdezett. Az egészről készült élő videónk megtekinthető itt.

Szólj hozzá!

A múlt héten két Fő téri szombathelyi kávézónál is balhé volt

Egyszer az Art Caféhoz, egyszer pedig a Balmorához vonultak a rendőrök.

Karikó Katalin és Drew Weissman kapja az orvosi-élettani Nobel-díjat

Az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztését megalapozó felfedezéseikért kapják a kitüntetést.

Az LMP Pintér Bencét támogatja Győrben

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja a 2024-es önkormányzati választáson a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület jelöltjét, Pintér Bence polgármester-jelöltségét támogatja.

Hétfőn kezdődik a szombathelyi Fürdő utca aszfaltozása

Gázvezeték csere miatt kellett felbontani az útburkolatot.

Kormányinfó: jön a további nyugdíjemelés

Szerdán üléseszett a kormány.

Búcsúsodik a Savaria Karnevál?

Illés Károly szerint ez történik. A kérdés, hogy honnan tudja, ha ott sem volt.

Még mindig tart a vénasszonyok nyara

A pára- és ködfoltok feloszlását követően derült, napos idő lesz.