A körmendi kosárcsapat bérli Bebes polgármester egyik ingatlanát

Farkas Bazsi 2023-10-31 08:23:00
Itt vannak a körmendi képviselő-testület vagyonbevallásai.

Hiába kerestük korábban, egyik Szombathely melletti vasi város weblapján sem találtuk meg a képviselők vagyonnyilatkozatait. Ez az a dokumentum, amit minden év elején le kell adnia a választott képviselőknek. A szombathelyi politikusok nyilatkozatai elérhetőek a város weboldalán, így könnyen hozzáférhetőek. Azonban Kőszegen, és Sárváron csakis úgy derültek ki a politikusok vagyoni helyzetei, hogy kikértük a dokumentumokat a jegyzőtől. Így volt egy legutóbb Körmend esetében is.

Bebes István (Fidesz-KDNP) polgármester 975 ezer forintos havi fizetéssel és 146 ezer 250 ezer forint költségtérítéssel látja el a város vezetését (A nyilatkozat innen tölthető le.). Két ingatlan kiadásából további pénz folyik be a kasszájába. 118 ezer 450 forintért bérel tőle egy ingatlant a MJUS-t is működtető Kriscilla Kft.. A körmendi kosárlabda csapatot működtető Basketball Sport Körmend Kft. pedig 138 ezer 728 forintot fizet bérleti díjként Bebesnek. 

A polgármester tulajdonosa egy 256 négyzetméteres körmendi háznak, és egy 54 négyzetméteres körmendi lakásnak. Haszonélvezője egy 71 négyzetméteres budapesti lakásnak. Egy 2013-as Volkswagen Golf és egy 2000-es Opel Sintra van a tulajdonában. 

Több pénzügyi megtakarítása is van. 2 millió 696 ezer 51 forintja van Talizmán befektetésben, állampapírban 10 millió forintot tart. A bevallás szerint 4 millió 858 ezer 334 forintot és 1 millió 800 ezer forintnak megfelelő devizát tart folyószámlán. 18 millió 400 ezer forint további követelése van a polgármesternek.

Tartozásai is vannak. 27 millió 848 ezer 118 forint banki kölcsöne, és 10 millió forint magánszemélytől kapott kölcsöne van.

Auer Miklós (Jobbik) egy 66 négyzetméteres körmendi és egy 66 négyzetméteres szombathelyi lakás is fele mértékben a nevén van (A nyilatkozat innen tölthető le.). Egy 2002-es Mercedes Benz 190 D van a tulajdonában. Takarékbetétben 2 millió 450 ezer forintot tart. 700 ezer forinttal tartozik a banknak. Műszaki vizsgabiztosként 1530 forintos óradíjat keres. 

Belencsák István (Fidesz-KDNP) egy 154 négyzetméteres körmendi ház felerészben tulajdonosa. Egy 2017-es Alfa Romeot hajt. 800 ezer forintos diákhitel tartozása van (A nyilakozat innen tölthető le.). 10 millió forintos CSOK és 16 millió forintos zöld hiteltartozást jelenített meg. Megtakarítást nem szerepeltet. 90 ezer forintos bruttó jövedelme van. 

Czvitkovics Gyula (Fidesz-KDNP) 50%-ban tulajdonosa a Laconto Zala Bt-ben, innen valamint nyugdíjából összesen 630 ezer forintos havi jövedelme van (A nyilatkozat innen tölthető le.). Tartozása nincsen. Takarékbetétben 2 millió 100 ezer forintja van, valamint 100 ezer forint készpénze. 2 millió 900 ezer forint valamint 3000 euró további megtakarítása van. Egy Suzuki Vitarát hajt. Egy 100 és egy 58 négyzetméteres körmendi lakása van.

Geosits László (Fidesz-KDNP) 200 négyzetméteres háza van Körmenden. Egy Reanult Megane és egy Peugeot 2008-as van a nevén. Nyugdíjat jelölt meg keresetként, de, hogy ez mennyi, azt nem jelölte. Különböző megtakarításokban összesen 4 millió forintot tart. Takarékban 2 millió 600 forintot tart. Készpénzben 1 millió 500 ezer forintja van. 1 millió 200 ezer forint gépkocsi hitele van még.

Hadnagy Ádám (Fidesz-KDNP) több körmendi ingatlan is a nevén van, így két családi ház részleges és teljes tulajdonosa, valamint orvosi rendelő, 4 lakás, beépítetlen terület, garázs, egy őriszentpéteri gyógyszertár két itteni lakás, egy csákánydoroszlói gyógyszertár haszonélvezeti joga, egy nádasdi gyógyszertár tulajdonjoga és egy zalaegerszegi lakás is az övé (A nyilatkozat innen tölhtető le).

Magyar Gyógyszer Zrt részvényeket birtokol 2 millió forint értékben. Takarékszövetkezeti részvényben 500 ezer forintot tart. Nyugdíjbiztosítási számlán 1 millió 300 ezer forintja van. Állampapírban 50 millió forintot birtokol. Lakáskasszán 1 millió 200 ezer forintja van. 5 millió forintja van készpénzben. Közel 50 millió forint, és 4600 euro egyéb megtakarítása van. Magánszemélyeknek 15 millió 500 ezer forintot adott kölcsön.

400 ezer forintos havi jövedelmet tüntetett fel. 2021-es éves céges jövedelme 133 millió 325 ezer 392 forint volt. Osztalékként összesen 64 millió 600 ezer forintot vett ki. Bérbeadásból további 580 ezer, 118 ezer illetve 1 millió forint folyik be.

Hadnagy képviselő résztulajdonos az Egészségvár és a Fehérsas 7 Kft.-ben, a KSBR Alma Gyógyszertár Kft.-ben, a Vitál-Szer Kft.-ben valamint kültag az Őrségi Esszenciál Bt-ben. 

Pertovics László Péter (Független) műrőssegédként és gipszmesterként 520 ezer forintot keres a Markusovszky Kórházban. Állampapírban 5 millió forintja van, 9 millió 300 ezer forinttal tartozik pénzintézet felé (A nyilatkozat innen tölthető le.).

Egy Fiat Ducatója, három MTZ 50-e, és egy ZMAI traktort és egy multicart tüntetett fel. Résztulajdonosa három körmendi háznak. Van erdője, bányatelke, szántója.

Szabó Barna (Fidesz-KDNP) tulajdonosa egy 200 négyzetméteres körmendi háznak és 7 darab garázsnak, bár csak 1 autója van, egy Dacia Duster. 1 millió forintja van készpénzben és ennyi is a bruttó havi jövedelme, amit állatorvosként keres meg (A nyilatkozat innen tölthető le.).

Szép Dániel (Független) Legero Unitednél dolgozik havi 3 ezer 94 eurós bruttó bérért. Valamit ügyvezetője és 100%-ban tulajdonosa a Babilon Services Kft.-nek. Ingatlana nincsen, viszont több jármű tulajdonosa. Van egy Kia Picantója, egy Trabant limuzinja, egy Mazda CX7-es, és egy Aprillia Red Rose a nevén. Diákhitel tartozása a beszámoló készültének idején 2 millió 953 ezer forint volt (A nyilatkozat innen tölthető le.).

Szlávik Csaba (Független) egy 82,5 négyzetméteres körmendi ház felerészben tulajdonosa, valamint van egy dűlője is. Egy Volkswagen Borát hajt. Kölcsöne, megtakarítása nincsen, nyugdíjas (A nyialkozat innen tölthető le.).

Tóth Gábor (Fidesz-KDNP) egy 63 négyzetméteres körmendi lakás és egy garázs tulajdonosa. Egy BMW 520 GT-t hajt. 11 millió forint megtakarítása, és 1 millió 300 ezer forint tartozása van. Gazdasági vezetője a Nádasdi Egyházmegyei Diakóniai Központnak, amiért havi 570 ezer forintot kap. A Régióhő Kft. felügyelő bizottsági elnökeként 101 ezer forint juttatást kap (A nyilatkozat innen tölthető le.)

Zsebe Ferenc (Független) fele részben tulajdonosa egy körmendi háznak és lakásnak, illetve fogászati rendelőnek és pizzériának. Egy Volkswagen Tiguant vezet. Több nyugdíjbiztosítása és nyugdíjpénztára is van. Ezekben 1 millió 774 ezer, 2 millió 147 ezer valamint 1 millió 48 ezer forint van. 1 millió 100 ezer forint megtakarítása van. 23 millió hitelet jegyzett. A Farmer Hungary Kft. üzletkötőjeként 376 ezer forintot keres. Az MKOSZ utánpótlás válogatott mentor-tehetségkutatójaként 150 ezer forintot kap, a 9 hónapos megbízás alatt. Tulajdonosa és ügyvezetője a Danielo Kft.-nek (A nyilatkozat innen tölthető le.)

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.